Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problémy s antidepresivy

Máte zkušenosti s hormonální léčbou? Konkrétně s antidepresivy? Ráda bych se tady vyzpovídala se svými problémy, jelikož to začíná být neúnosné. Je mi 22 let a doposud jsem život neměla zrovna lehký.. umřeli mi oba rodiče a já upadla do depresí na které mi byl předepsán Cipralex (citalon a citalopram)... již rok jsem brala 20mg / dne, před měsíce jsme s psychiatrem dávku snížili na 10 mg / den. Chci se zeptat, kdy je možné, že to vysadím úplně? Teď beru měsíc těch 10 mg a změny žádné nepociťuji, je mi pořád stejně. A to si myslím, že jsem pod celkem velkým psychickým tlakem, jelikož státnicuji.

Další můj problém je emoční chlad a absolutní nechuť k sexu. Vždy jsem byla empatická, nicméně co beru AD, tak na sobě pociťuji, že mi je vše jedno. Už jsem si i říkala, že by mě ani nemrzelo, kdybych se rozešla s přítelem.. nedokážu plakat a sama jsem vůči emocím dost odolná. S přítelem se samozřejmě rozcházet nechci, neříkám, že nám to 100% klape, ale oba se milujeme a nerada bych o něj přišla. Další věcí je problém s intimitou a sexem.. absolutně nic takového nepotřebuji... chápu, že to mému příteli vadí, ale nemám jakoukoli potřebu intimního kontaktu, možná bych i řekla, že mi to je nepříjemné. Tohle před antidepresivy nebylo. Když už se k něčemu dokopeme, tak mi trvá strašně dlouho, než dosáhnu orgasmu. Jsem v tomhle ohledu zoufalá. Máte nějaké zkušenosti?

Poslední dotaz, za jak dlouho asi po vysazení se vrátí vše do normálu? A Vrátí se to do normálu? Beru ty prášky rok a 3 měsíce, z toho poslední měsíc 10 mg / den. Díky a hezkou neděli, Petra.

loading...
Předmět Autor Datum
akékolvek negatívne stavy treba konzultovať hlavne s ošetrujúcim lekárom,pri liečení antidepresívami…
audax 20.03.2016 13:39
audax
tvůj chlap je svatý. miluje tě labuťko, jeho si važ. začni vysazovat to svinstvo po dohodě s doktore…
kmochna 20.03.2016 13:59
kmochna
Tohle před antidepresivy nebylo. co beru AD, tak na sobě pociťuji, že mi je vše jedno samozřejmě,…
jirka44 20.03.2016 14:35
jirka44
i když já mám co radit... mám docela stresující práci, docela hodně, v práci to řeší třezalkou nebo…
kmochna 20.03.2016 17:11
kmochna
Přesně tak. Já tyhle dryáky (Cipralex + Lexaurin) před lety taky žral. Jednak je ti při nich všecko…
mif 21.03.2016 06:00
mif
Je to asi spíš dotaz na doktora, co ti léky předepisuje, ale připojuji se k antiAD. Stavy (apatie),… poslední
satirano 21.03.2016 21:30
satirano

akékolvek negatívne stavy treba konzultovať hlavne s ošetrujúcim lekárom,pri liečení antidepresívami je človek vždy trošku alebo velmi mimo,to je bohužial "normálny jav u takejto liečby,takže v prvom rade sa treba obrátiť na dotyčného lekára a skonzultovať problémy a prípadné zmeny stavu s ním,ten rozhodne čo ďalej,zmení dávkovanie,vymení lieky,zmení a upraví liečbu,liečbu ukončí,až to bude z jeho pohladu adekvátne ,o tom tu nikto kompetentne nerozhodne,nepoznáme Tvoj zdravotný stav,stav pred,stav teraz,dôvod,pre ktorý si sa dostala do rúk psychiatra....antidepresíva sú obvykle oblbováky a po ich vysadení sa vrátia tie bežné ludské emocie a pocity do normálu,len či zmiznú aj depky,ktoré boli dôvodom toho,že ich lekár predpísal,to je ten hlavný problém,to musí zhodnotiť ošetrujúci lekár a posúdiť stav,či sa to niekam posunulo,alebo nie,o tom my tu nerozhodneme.......

i když já mám co radit... mám docela stresující práci, docela hodně, v práci to řeší třezalkou nebo kozlíkem lékařským. jsem narozen v bejku- typický býk, strašlivě klidný, než mě někdo hodně nasere. byla práce, začali vyskakovat obě žíly na spáncích. byla do mně narvána třezalka a než zabrala, tak jsem stihnul zmrdat stavitele, hlavní technoložku, přebírače od investora a jedno úkáčko co se mi připletlo do cesty. pak třezalka zabrala a já humorně obhlížel situaci jak sestavují plán (normálně na sebe štěkali), to je k nezaplacení. :)) páč jsem pochopil starou poučku: hádej se z blbcem minutu a pak už se hádají blbci dva.

Přesně tak. Já tyhle dryáky (Cipralex + Lexaurin) před lety taky žral. Jednak je ti při nich všecko jedno, druhak :-) jsi, když to žereš, blbý jak vanštrok (mozek má prostě prázdniny). Vysadil jsem ty jedy ze dne na den a udělal jsem dobře - pár dní deprese a abstinenční příznaky (hučení v lebce, mžitky před očima, sucho v hubě), pak se hardware dostal do normálu. Asi by to chtělo vysazovat postupně, ale já už jiný nebudu... "když jde o siňorinu, rovnou řežu" ]:).

Je to asi spíš dotaz na doktora, co ti léky předepisuje, ale připojuji se k antiAD. Stavy (apatie), které popisuješ zmizí s vysazením prášků, smutek po rodičích nebo stres ze státnic je normální. Chce to prostě prožít. Píše se to prostě, ale chápu, že tak prosté to není.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...