Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Fitness Jídelníček

No nic moc. Proteiny hned zrana si davas zbytocne. Ranajky by mali byt bohate hlavne na cukry, po noci mas zasoby skoro vycerpane, pokial si si vsak vecer nedal protein tak vajicka na ranajky by som bral.
Co je to odmerka proteinu (kolko?) a aky je to protein uz nepises.
Cistu svalovu hmotu naberies ak tvoj energeticky prijem bude jemne v +, pretoze cvicenim stimulujes svaly k rastu a navyse spotrebuvavas ciastocne aj tuky. Ak budes moc v + s prijom kJ budes naberat aj tuk zbytocne.
Len, aby si necakal od toho zazraky, pri poctivom cviceni a jedeni pocitaj, ze za rok naberies tak 1-2kg cistej svalovej hmoty.
Samozrejme mozes ist na to ako vacsina, zrat ako prasa, potom na par mesiacov ist do rysovacky a vo finale vyzeraju dobre...ale ich zaludok a travenie a tie velke bachory by som mat nechcel.
Tvaroh na spanie mi pride ako relativne tazke jedlo, to by som si skor dal uz ten protein, vajcia doobeda sa mi zdaju tiez hlupost.
Na nete najdes kopec, casto protichodnych rad ohladom uzivania. Ja pouzivam sedliacku logiku.
Kedy rastu svaly? Po treningu, respektive v odpocinkovej faze (pocas spanku a pod). Takze kedy uzivat proteiny? Jednoznacne po treningu a pred spanim.
Co potrebujes na cvicenie? Energiu. Co dodava telu energiu? Uhlohydraty. Potrebujem pred cvicenim. Protein? Nie, naco. Protein mi nedodava energiu priamo, zbytocne sa rozlozi a spotrebuje po vycerpani cukrov a nepouzije sa na stavbu svalov.
Tie arasidy jes zbytocne, to je sladkost v podstate, ryzu si davaj celozrnu natural, nie bielu ta nema ziadne vitaminy (http://zivot.poradna.net/a/view/15-ryzova-kura-zaz rak-z-vychodu).
Ako pisal uz AUdax, rastliny su tiez vybornym zdrojom proteinov, navyse hrach, fazula, bob, cicer, ci soja su vyborne na chut. Maso namusis jest kazdy den, alebo 2x za den, aj rastlinna potrava ma svoje caro.
Namiesto tych hovadin v odmerkach mozes jest prirodny protein, bezne bielko ma tusim 4-6g proteinu v sebe, takze zjest za den do 10 vajec nezaskodi...samozrejme nie so zltkom, tie su moc syte a vsetkeho vela skodi. Daj si 2-4ks so zltkom, na veceru si daj zo 4 bielka len a mas vyborny prirodny protein a nie nejaku susenu blbost z odmerky.
Inak nabuduce napis aj vysku, vaha bez vysky nema zmysel.
P.S. Ono je najlepsie ked si skusis a budes sa ucit sam na seba, na kazdeho totizto plati nieco ine a univerzalne a jedine spravne rady neexistuju.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny