Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Fitness Jídelníček

Čus lidi. Poprosil bych Vás o rady ohledně jídelníčku k nabrání čisté svalové hmoty. Udělal jsem si takovou kostru jídelníčku a byl bych rád, pokud mi někdo poradí, jestli je to dobrý základ nebo je potřeba něco výrazně měnit a popřípadě jak.
Věk: 22 let
Váha:70kg
Povolání: Sedavé

Snídaně
Ovesné vločky 100 g
Protein 1 odměrka
Mléko 200 ml

Dopolední svačina

Celozrný rohlík 1 ks
Vejce 2 ks
Kuřecí šunka 50 g

Oběd
Rýže 1 pytlík
Hovězí zadní 150 g
Zelenina

Druhá svačina
Banán 1 ks
Protein 1 odměrka
Arašídy 20 g

TRÉNINK

Večeře
Rýže 1 pytlík
Kuřecí prsa 150 g
Zelenina

Před spaním
Tvaroh 125 g

Předem díky za rady a doporučení.

Předmět Autor Datum
čo je to pytlík,kolko ? sedavé zamestnanie a jedenie tesne pred spaním,to je "dobrý" nápad,váha 70 k…
audax 05.10.2016 09:27
audax
No nic moc. Proteiny hned zrana si davas zbytocne. Ranajky by mali byt bohate hlavne na cukry, po no…
fleg 05.10.2016 10:02
fleg
U věty za rok 1-2kg svalové hmoty jsem přestal číst. Napiš někam na forum specializovane, či na fb s…
bbee 09.10.2016 09:38
bbee
Uz som len cakal, kedy sem napise nejaky moula a rypne si;o). Pisal som o cviceni bezneho cloveka, b…
fleg 10.10.2016 08:50
fleg
Ja jsem ektak, po pul roce mam pres 3kg svalu hore. 175cm začínající váha 68kg:)
Adddddd 14.10.2016 12:23
Adddddd
A ako vies, ze si pribral len svalovu hmotu? Absolvoval si nejake meranie, ci si len myslis, ze to v…
fleg 14.10.2016 18:37
fleg
nenapsal jsi jak dlouho trénuješ nebo jestli chceš teprve začít. taky si nepsal jak často a jakým st… poslední
dan009 17.10.2016 13:34
dan009

čo je to pytlík,kolko ? sedavé zamestnanie a jedenie tesne pred spaním,to je "dobrý" nápad,váha 70 kg,výška ? arašidy -na čo ,dvíhanie cholesterolu,radšej nahraď druhým banánom ,chémiu nahraď radšej avokádom,cícerom,sezamom,fazulou,šošovicou...

No nic moc. Proteiny hned zrana si davas zbytocne. Ranajky by mali byt bohate hlavne na cukry, po noci mas zasoby skoro vycerpane, pokial si si vsak vecer nedal protein tak vajicka na ranajky by som bral.
Co je to odmerka proteinu (kolko?) a aky je to protein uz nepises.
Cistu svalovu hmotu naberies ak tvoj energeticky prijem bude jemne v +, pretoze cvicenim stimulujes svaly k rastu a navyse spotrebuvavas ciastocne aj tuky. Ak budes moc v + s prijom kJ budes naberat aj tuk zbytocne.
Len, aby si necakal od toho zazraky, pri poctivom cviceni a jedeni pocitaj, ze za rok naberies tak 1-2kg cistej svalovej hmoty.
Samozrejme mozes ist na to ako vacsina, zrat ako prasa, potom na par mesiacov ist do rysovacky a vo finale vyzeraju dobre...ale ich zaludok a travenie a tie velke bachory by som mat nechcel.
Tvaroh na spanie mi pride ako relativne tazke jedlo, to by som si skor dal uz ten protein, vajcia doobeda sa mi zdaju tiez hlupost.
Na nete najdes kopec, casto protichodnych rad ohladom uzivania. Ja pouzivam sedliacku logiku.
Kedy rastu svaly? Po treningu, respektive v odpocinkovej faze (pocas spanku a pod). Takze kedy uzivat proteiny? Jednoznacne po treningu a pred spanim.
Co potrebujes na cvicenie? Energiu. Co dodava telu energiu? Uhlohydraty. Potrebujem pred cvicenim. Protein? Nie, naco. Protein mi nedodava energiu priamo, zbytocne sa rozlozi a spotrebuje po vycerpani cukrov a nepouzije sa na stavbu svalov.
Tie arasidy jes zbytocne, to je sladkost v podstate, ryzu si davaj celozrnu natural, nie bielu ta nema ziadne vitaminy (http://zivot.poradna.net/a/view/15-ryzova-kura-zaz rak-z-vychodu).
Ako pisal uz AUdax, rastliny su tiez vybornym zdrojom proteinov, navyse hrach, fazula, bob, cicer, ci soja su vyborne na chut. Maso namusis jest kazdy den, alebo 2x za den, aj rastlinna potrava ma svoje caro.
Namiesto tych hovadin v odmerkach mozes jest prirodny protein, bezne bielko ma tusim 4-6g proteinu v sebe, takze zjest za den do 10 vajec nezaskodi...samozrejme nie so zltkom, tie su moc syte a vsetkeho vela skodi. Daj si 2-4ks so zltkom, na veceru si daj zo 4 bielka len a mas vyborny prirodny protein a nie nejaku susenu blbost z odmerky.
Inak nabuduce napis aj vysku, vaha bez vysky nema zmysel.
P.S. Ono je najlepsie ked si skusis a budes sa ucit sam na seba, na kazdeho totizto plati nieco ine a univerzalne a jedine spravne rady neexistuju.

Uz som len cakal, kedy sem napise nejaky moula a rypne si;o).
Pisal som o cviceni bezneho cloveka, bez doplnkov stravy a pisal som o CISTEJ svalovej hmote, nie o celkovej vahe, takze kludne pokracuj v citani.
Navyse tazatel neudava vysku a typo postavy. AK vyachadzame z dnesnej priemernej vysky, tipol som si, ze meria cez 180cm, takze 70kg napriklad pri 183cm (co je tusim dnes taky priemer) znamena, ze je to ektomorf (nepise, zeby bol nejaky velky sportovec a ani nie je dovod sa to domnievat), takze bude mat problemy vobec "zlomit" svoju prirodzenu hmotnost bez toho, aby si kazil zaludok vselijaky megamasovymi energetickymi bombami.

nenapsal jsi jak dlouho trénuješ nebo jestli chceš teprve začít. taky si nepsal jak často a jakým stylem chceš trénovat. tohle budeš jíst každý den?! jestli ne, nechápu jak ti pomůže vyřešit jídelníček na jeden den. nenapsal jsi kolik a jak rychle chceš nabrat atd. atd. bílkoviny by mohly stačit, ale podle mě málo sacharidů (ale nevím jak a co chceš trénovat), vůbec neřešíš tuky, což je podle mě chyba. ať už měříš kolik chceš, 70 kg není váha pro chlapa. začni dělat cokoliv intenzivního, aby ti to nastartovalo metabolismus a dostatečně jez a musíš přibrat z ničeho. pokud budeš posilovat, začátečnické gainy (až se chytneš) můžou být neuvěřitelné, pak to půjde postupně dolů. 1-2 kg za rok?! to je naprostý blábol, kvůli tomu by nikdo nezačal ani cvičit. za rok můžeš přibrat v tvém případě klidně i 10 kilo, teoreticky i víc. záleží jaký máš metabolismus, časové a finanční možnosti a jak budeš důsledný ohledně tréninku a stravy. ale to bys to musel mít na prvním místě a všechno ostatní by šlo stranou. sedavé zaměstnání nevadí, je to určitá výhoda, jenom je někdy těžké překonat tu počáteční letargii, rozhodně bys neměl být z práce fyzicky vyřízenej, což se hodí. jinak je to hodně takovej "normální" jídelníček, do kterýho si přidal protein. takhle to dlouho nepůjde, ale to je tím, že zapřaháváš pluh před koně. nejdřív začni makat a dolaďuj stravu podle aktuálních potřeb. tohle je plané teoretizování. tvaroh na noc není vůbec špatnej, dělá to hodně lidí a je to osvědčené. jenom je potřeba trochu vybírat a nekupovat jenom podle ceny...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru