Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Pojmenování člověka jenž koná dobro.

To co píšeš je na 100% pravdivá teorie. Bohužel ale teorie a praxe bývají odlišné.

Asi ale máš pravdu v jedné věci, rozhodně nejsem spokojen sám se sebou. Ano lidem pomáhám a to i když si o to ani neřeknou. Nikdy jsem za to nic nechtěl a dokonce ex přítelkyně mě za to i jebala že pořád pro někoho něco dělám a ani o peníze si neřeknu. Lidi si i pro pomoc přijdou a řeknou si někdy o ni, ale nic z toho se nevrací. A já vlastně ani nepotřebuji aby se vracelo, například peněz mám teď "dost". Vydělávám víc než lidi v mém okolí ale radost z peněz nemám. Vyměnil bych všechny peníze za jednu osobu kterou miluji. Ale takhle život nefunguje.

Být dobrák neznamená že je člověk spokojený nebo šťastný. Ale když se tak s tím zamýšlím asi ano. Máš pravdu, člověk k tomu aby byl šťastný prostě potřebuje mít nějaké věci a když je nemá tak prostě život stojí za hovno. Bohužel já třeba vím co potřebuji ale je to něco co jak se ukázalo nemohu získat. Prostě loď už asi odplula.
To je jedno....

Každopádně, to že druhým pomáhám a dávám do toho vše, i vlastní finance mi nikdy nic nedalo. Jen pocit štěstí který funguje asi tak jako orgasmus u chlapů. Někomu pomůžeš, dostaví se dobrý pocit ale za pár vteřin je pryč jako by se nic nestalo. Proto jsem napsal že je to debilita. Ale je to debilita kterou budu dělat dál protože prostě jinak žít neumím.

Priority, moje priority jsou jasné. Mít dívku se kterou bych si založil rodinu, mít peníze aby ta rodina netrpěla a pomáhat kde to jen jde. Není to jako žebříček, tyhle věci jsou všechny položka č.1. Bohužel jak to tak v životě prakticky funguje, člověk nemůže mít vše co chce protože pak by byl opravdu šťastný. Co by to bylo za svět kdyby tu chodili šťastní lidé.

Asi jsem moc pesimistický, co naplat... Závěrem tedy chci říci že ano, máš pravdu ve 100% tvého tvrzení. Je to všechno teoreticky naprosto správně ale život je svině a nefunguje to tak jak by mělo. Vždy se najde něco díky čemu to je jen teorie, ukázkový případ jak by to mělo být. Pomáhat lidem neznamená že kolem sebe bude člověk mít lidi kteří ho mají rádi. Protože lidi si takových věcí neváží. Tak praví má zkušenost.

"Láska je zklamání, sex je slast, život je na hovno, ať žije chlast" (kdyby aspoň ten chlast dával nějaký smysl)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny