Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Komunikace a mezilidské vztahy

qdj, 16.11.2016 10:58
...ani tisíc knih o argumentaci tě nezachrání od totálního fiaska při diskutování něčeho o čem ty nevíš nic a "soupeř" naopak hodně...
IMHO pokud se někdo pustí do diskuse o něčem, o čem nic neví a partner je naopak v obraze, tak z knih se může poučit, že by měl držet hubu a hlavně naslouchat. A pokud je to nutné, zahrát diskusi do autu, třeba: "To co jste mi teď řekl, vrhá poněkud jiné světlo na ten problém, musím to ještě uvážit...".

V knize z prvního odkazu v mé předchozí odpovědi je (pokud si pamatuji, už je to dlouho co jsem ji měl v ruce), že obchodník by se neměl snažit přesvědčit zákazníka o své pravdě, ale prodat mu své zboží. A proto by měl zákazníkovi dát za pravdu, aspoň v záležitosti co neohrozí zamýšlený kšeft.

Četl jsem o někom, kdo měl pověst až příliš skromného učence. Přišlo se na to, že si nastudoval Britskou encyklopedii, písmeno A. Pokud se ve společnosti diskutovalo o něčem co začínalo písmenem A, ohromil přítomné brilantními vědomostmi. Ale pokud se diskutovalo o něčem, co nezačínalo písmenem A, tak držel hubu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny