Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Komunikace a mezilidské vztahy

Nejde mi o konkrétní hádku a je mi jasné, že je potřeba spíše více praxe. A ani mi nejde o argumentování něčeho, o čem nemám páru. Já mám prostě nějaký názor a někdo jiný má jiný názor. Jde mi o to, jak nejlépe postupovat, jak to nevyhrotit, nepohádat se, spíše jak polemizovat o tom, jak uvádět argumenty, jak co nejlépe popsat věci apod.

Chcu, aby ta "hádka", spíše polemizace, byla spíše vedená, aby měla nějaký směr a neskončilo to tak, že se hádáme třeba o tom, jaké je dobré si koupit auto a ukončili bychom to tím, že den druhý vypadá jako bezďák a tím pádem nemá právo ten názor říkat.

Jde mi o to, aby se člověk trochu naučil hádat, lépe reagovat, lépe vyjadřovat své myšlenky, přemýšlet, které argumenty je dobré říkat apod. Kdy se má cenu hádat, kdy ne...

Jde mi prostě o to umění člověka přesvědčit, zkusit mu změnit názor bez toho, aniž by člověk musel použít sílu. Prostě to udělat slovy. Když to řeknu blbě, tak ho přesvědčit i o názoru, který je třeba špatný.

Chci, abych nedělal sám takové chyby, jako je třeba používání právě těch argumentativních klamů. Jde mi o to, abych si uvědomoval, co říkám a hlavně - proč. Což toto lidi moc často při hádce neví.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny