Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Měření dioptrií v nákupních střediscích?

Jak přesné/vhodné a bezpečné je nechat si změřit počet dioptrií na každé oko ne u očního lékaře ale v takových těch brýlových obchodech co jsou ve velkých nákupních střediscích (shopping malls)?

Mají ty přístroje na měření přesné a bezpečné? Má s tím někdo zkušenosti?

Předmět Autor Datum
Nevím,jak v konkrétní optice, kam plánuješ jít. Ale já se jednou v optice přeměřit nechal a problém…
helemese 02.12.2016 04:16
helemese
Oko si zaslouží péči u odborných a vyhlášených lékařů. Riskovat že si v Tescu koupím "oči" je výraz…
kozakl 02.12.2016 07:57
kozakl
Jak už píše helemese.Na orientační informaci je to určitě dost spolehlivé,oni ti optici to berou vět…
Karel04 02.12.2016 08:00
Karel04
Mám zkušenosti značné. To, na co MUDr nepřišla ani po opakovaných stížnostech mi optometrista vyřeši… poslední
jirka44 02.12.2016 09:09
jirka44

Nevím,jak v konkrétní optice, kam plánuješ jít. Ale já se jednou v optice přeměřit nechal a problém jsem neměl. 2x týdně do ní chodí oční lékař na toto.

Pokud to tam měří ale jen nějaký pobuda, pak bych radši navštívil lékaře. Ale počítám, že takový úkon ze zákona může dělat jen člověk s vhodným vzděláním.

Přístroj jako takový by měl být přesný. Dioptrie se měří jen přibližně, pak se většinou stejně nasadí staré dobré brýle na kterých se výběr dioptrií upřesní. Ono ne vždy člověk nosí přesně ty dioptrie, které by opravdu nosit měl. Třeba pokud má velký rozdíl v dioptriích na každém oku apod. Pokud má člověk první brýle, taky to může zlobit a dostat trochu menší dioptrie,než si zvykne.

Takže dostaneš brýle s konkrétníma sklama, s kterýma nejlépe uvidíš na písmenka. Pak se nejspíš trochu projdeš s nima, jestli se ti nemotá hlava z toho. Přístroj jen urychlí to, že doktor ví, s čím začít :)

Pokud by ti chtěli nutit brýle jen na základě změření z přístroje, pak to neber. Takový postup není dobrý.

Jak už píše helemese.Na orientační informaci je to určitě dost spolehlivé,oni ti optici to berou většinou dost seriozně a nehádají.Ale brýle bych si stejně nechal předepsat od očního lékaře,protože ten může najít i další oční vady nebo problémy,které v optice nehledají a neměří.

Mám zkušenosti značné. To, na co MUDr nepřišla ani po opakovaných stížnostech mi optometrista vyřešil během dvaceti minut. Ale jako všechno, je to o lidech, takže nelze zevšeobecňovat. Mám už několik let "svoji" prodejnu, kde jsem naprosto spokojen a k lékaři nechodím vůbec.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru