Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak se naučit rychle německy

Ahojte za pár měsíců jedu pracovat do Německa a potřebuju rychle naučit NJ. sem uroveň A2 myslim že zesebe něco vyplodim aby to ostatní pochopili ale je to totalne gramatiky blbe a slovní zásobu taky nemam velikou :D Potřebuju poradit neznáte na youtube nebo někde nějaký pohádky v Němčině s překladem do angličtiny popř češtiny?
PS co myslíte umí lidi dobře Anglicky v Německu abych se dorozuměl anglicky ?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nenervuj se, v Německu to přijde samo :-) Moje zkušenost je, když jsem se vždy snažil pilovat grama…
L-Core 16.03.2017 21:21
L-Core
Já mám zkušenost opačnou → začínala jsem mluvit s hrozně malou slovní zásobou a díky dobré gramatice… poslední
ivzez 17.03.2017 16:53
ivzez
Umi lidi dobre anglicky - zavisi ze kde a kto. Nejaky dochodca v DDR asi pomenej, vseobecne sa v D a… nový
MM.. 17.03.2017 07:59
MM..
Inac v D su aj instituty ktore ucia nemcinu cudzincov, nie si prvy cudzinec :) Poinformuj sa tam kde… nový
MM.. 17.03.2017 08:05
MM..
Nejake pohadky na jutube najdes watch watch nový
Dwane Dibbley 17.03.2017 13:48
Dwane Dibbley

Nenervuj se, v Německu to přijde samo :-)

Moje zkušenost je, když jsem se vždy snažil pilovat gramatiku, což nakonec bylo k ničemu, chyběla-li slovní zásoba. Jedna věc je umět teoreticky perfektně používání plusquamperfekta, druhá nedostatek, že nevíš, jak se řekne lžička, vidlička a nůž, že tedy nejsi se schopen nažrat :-D

Tedy, málokdo ocení, když bezchybně vyjádříš myšlenku "kdyby nebylo vynalezeno kolo, bylo by se nám bývalo cestovalo složitěji, než když kolo vynalezeno bylo" (a teď jsem zvědav, zda se MM.. - pokud se tu ukáže - pochlapí ;-))

Maximálně se snaž narvat do hlavy maximum slovíček z oboru. Pohádky (výrazy z nich) nepomohou. V hospodě takovou tu pohádkovou klasiku, "Varum rajtest dú auf dízem šfachen tír? Das ist nicht recht, fátr, das dú rajtest und dajnen zón laufen lést. Dú hast doch šterkere bajne!" opravdu nevyužiješ ;-)

Umi lidi dobre anglicky - zavisi ze kde a kto. Nejaky dochodca v DDR asi pomenej, vseobecne sa v D ale dohodnes anglicky bezproblemov, je to predsa ich jediny cudzi jazyk ktory stoji za rec :D (potom sa este z nudy ucia latisky francuzky a podobne)
Pohadku si pust rovno v nemcine, nove slova snad chapes z kontextu. Pripadne su aj TV kanaly (napr. ZDF alebo co) kde mas titulky pre nepocujucich v teletexte (nemecke), nemas ziadnu kablovku?
Ked pojdes kdesi na dedinu do bavorska alebo do alp, tak stejne budes rozumiet hovno, aj keby si nemecky vedel na urovni A150 :-D

Inac v D su aj instituty ktore ucia nemcinu cudzincov, nie si prvy cudzinec :) Poinformuj sa tam kde ides. Ak ides na dlhsie samozrejme, na tyzden sa to neoplati :D Tam sa zvyknu ludia naucit velmi dobre, aj gramatiku. Inac ja som na take nechodil, gramatiku rozpravam nespravne dodnes (po 15rokoch), a je mi to jedno. Mozno by som mal ist na stare kolena aj ja na nejaky kurz nemciy do Goethe institutu :D Ako uz pisal L-Core treba mat hlavne slovnu zasobu, to sa da aj z telky nabrat ale najlepsie v realite, nech nerozpravas jak gangster v telke.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru