Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Neumím se bavit s lidmi

Mám brigádu, při které pracuji každou chvíli s někým jiným a prostě si s těmi lidmi nemám co říct, i když působí sympaticky a otevřeně. Ostatní kolem mě mají stejné podmínky, ale zdá se mi, že takový problém nemají. Ani bych neřekl, že se mi to zdá, ale spíše vidím, že takový problém nemají. Já se s těmi lidmi představím, řekneme si pár nějakých základních informací o sobě a tím to hasne. Nedokážu se s lidmi bavit o blbostech a chytat je za každé slovo, jako někteří. Vím, že je chyba ve mně a mém pasivním způsobu života. Nejsem už žádný puberťák, přesto mám minimum zážitků a životních zkušeností. Problém je, že bych to potřeboval co nejrychleji vyřešit. Přijde mi, že i kdybych od teď začal "aktivně" žít, abych byl pro lidi alespoň trochu zajímavý a měl si s nimi co říct, už to tak snadno nedoženu. Minimálně to bude běh na dlouhou trať.

Předmět Autor Datum
To nie je ziadna chyba, nie kazdy je extrovert. Ja si tiez od cudzich ludi drzim odstup, vo svojej p… nový
fleg 18.03.2017 12:43
fleg
Vím, že je chyba ve mně a mém pasivním způsobu života. Nejsem si jista, jestli je to vůbec chyba,… poslední
ivzez 19.03.2017 23:04
ivzez

To nie je ziadna chyba, nie kazdy je extrovert. Ja si tiez od cudzich ludi drzim odstup, vo svojej partii som naopak vodca tlupy.
Asi si nenasiel tu svoju particku;o).
Nemal by som to, ale na uvolnenie pomaha alkohol, mne sa napriklad po tretom pive odburavaju anglicke anticakry, cize raz som sedel s jednym nemcurom a pocuval ako sa bavi s ostatnymu...po stvrtom pive sa uz bavil len so mnou (dovtedy som povedal asi 2 vety) a riesili sme pomerne tazke filozoficke veci, co sa az divim ako som t smojim EN levelom zvladol...ale ono ti to zrazu vsetko naskakuje same.
Co si myslis preco sa na svete tolko pije a preco su cz/sk prebornici v piti. Sme spolocenski a alkohol je nasa spolocensky akceptovana droga.
Na pracu ser, kludne sa tam nebav s nikym, podstatne je, aby si nesedel ako truba s kamosmi na pive.

Vím, že je chyba ve mně a mém pasivním způsobu života.

Nejsem si jista, jestli je to vůbec chyba, jestli je nutné se s lidmi v práci nějak bavit
(v práci se má pracovat). Já bych si třeba s lidmi, „kteří lidi chytají za každé slovo“,
také moc nepopovídala. Ani „pár základních informací o sobě“ nesděluji každému.
Bavím se s lidmi, s nimiž si mám co říct (s nimiž mám něco společného), a většinou nejde o kolegy z práce…

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru