Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Pracovní doba - váš názor?

U nás ve větší fabrice - dělný lid nadělává čtvrthodiny, pokud příjdou o minutu později, ovšem záleží na vedoucím, systém umožňuje různý čáry s docházkou. Čtvrthodina cvaknutá před začátkem pracovní doby se nepočítá, ani po pracovní době, pokud se nejedná o to nadpracování.
Lid inženýrský a kancelářský, s volnou pracovní dobou (musí splnit počet hodin za měsíc a být v práci přítomni od devíti/desíti do dvou). Pracovní doba se jim počítá na minuty, takže jak přijdou, tak za 8,5 hodin na minutu můžou odejít (půl hodiny přestávka). Pokud stihnou vypadnou dřív, než za 6 hodin, ušetří půlhodinu zákonné přestávky, takže nedodělávají 2,5 hodiny, ale jen ty dvě hodiny. Pauza na kafe, cígo, sváču, není problém.

+ nemožnost odskočit si na chvíli na vzduch po x hodinách čumění do kompu (příp. si tuto pauzičku samozřejmě musí člověk nadělat).
Takovej zaměstnavatel je vůl - pokud člověk maká především kedlubnou, tak to myšlení nemusí provádět jen u počítače, spoustu věcí se probere s kolegy u kafe, či na kuřárně a padají tam různý nápady. Taky je třeba občas vypnout, aby to později líp myslelo.
Cvakání docházky na čtvrthodiny bych ještě pochopil, mojí manželce minuta pozdního příchodu sebere celou půlhodinu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny