Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Pracovní doba - váš názor?

Ahoj, jelikož se jedná o dotaz z části právní, z části ekonomický a z velké části ze života (vaše zkušenosti) - tak píši sem.

Jedná se o celkem významnou ekonomickou funkci ve střední firmě (cca 60 zam.)

Pracovní doba (8 hodin) stanovena příchodem mezi 8-10h (dle svého uvážení) a odchod +8 hodin tj. 16:30 - 18:30 (půl hodina oběd).

Píchačka která je ihned po ruce krade 5 minut při příchodu a 5 minut při odchodu (nezáleží na tom, že vlastně ihned pracujete - argumenty převlíkání, zapínání pc apod. neberu - pracujete ihned - šanony, papíry, už na vás mluví kolegové co potřebují atd.) Dále píchačka, pokud odejdete v 16:29 zaokrouhlí odchod jako 16:15 atd.

Přijde vám tento bolševický výdobytek zcela normální? Nemělo by se to zaměstnanci počítat přesně na minuty (určitě to systém umožňuje). Já to chápu jen jako buzeraci a neschopnost vedení si poradit s flákačema. Defacto vás systém okrade denně klidně o 20 minut a víc, které musíte buď v průběhu měsíce nadělat (aby seděl uvázek 8 hodin denně) nebo dostat srážky ze mzdy. Zrovna u profese, kde není nutnost být přítomen např. u pásu tohle beru jako sprosté.

Setrvali byste v takové firmě pokud vás netrápí žádné závazky a máte široké možnosti nechat se zaměstnat jinde? Jaké to máte ve firmě vy a hlavně, co si o tomhle přístupu myslíte?

Přece nejsem placen za sezení a čumění do zdi - jen aby seděly minuty, ale za splnění termínů všech možných úkolů a za přidanou hodnotu kterou přináším, vymýšlením nových, kreativních nápadů, usnadnění zaběhlých procedur a zlepšování ekonomiky (ušetření nákladů, zefektivnění procesů, výnosů atd.) vlastně všech stránek firmy jako takové.

+ nemožnost odskočit si na chvíli na vzduch po x hodinách čumění do kompu (příp. si tuto pauzičku samozřejmě musí člověk nadělat).

Srovnám-li dnešní trh, kde se ve 3/4 firem na toto nehledí (jsou-li si vědomi, že zam. přináší dostatečnou přid. hodnotu za kterou je placen, příp. kde některé odvážné chtějí přebírat skandinávský model 6h denně při stejné mzdě tak mi tento přístup prostě řiká - ano jsou tady zabedněnci, s neprogresivním přístupem.

(o benefitech se ani mluvit nedá - žádný home-office, žádný 5. týden dovolené).,

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny