Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jakou vzduchovku na trénink střelby?

Ahoj, rád bych si natrénoval střelbu na dálku než si v budoucnu koupím Remington 700, finanční situace momentálně není nejlepší a Remington je navíc celkem drahej. Vím že zbraň X vzduchovka je úplně něco jinýho, ale teď na to fakt nemám.

No k věci: Moc o těhlech věcech nevím. Můžete mi doporučit něco decentního a levnýho?

Našel jsem tohle http://www.colosus.cz/vzduchovka-crosman-2100b-cal -4-5mm/

a tohle http://www.colosus.cz/vzduchovka-crosman-pumpmaste r-760-set-cal-4-5mm/

Ale fakt nevím. Jde mi o to si natrénovat styl střelby, držení zbraně a tak dále.

Nevím jestli je na tohle lepší CO2 nebo pružina atd. Proto se tu ptám, aby mě někdo nějak "osvětlil". Vím že v tomhle cenovým rozmezí to za moc stát nebude ale někde začít musím.

Díky moc.

loading...
Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nejlepsi je stlacenej vzduch. Homogenita strelby, dosahovany vykony, zbran se pri vystrelu nehejbe.…
bahno 02.08.2017 08:31
bahno
A nikomu nepřipadalo podivné ten nesoulad mezi vzduchovkou a výkonnou kulovnicí? Za tu větrovky by d…
ms 02.08.2017 12:41
ms
Ale tak kulovnice je v podstate jednodussi nez vzduchovka. Malorazka je bezne za pulku ceny levny ve…
bahno 02.08.2017 15:56
bahno
"...než si v budoucnu koupím Remington 700..." - to je kulovnice. Co je na nějakých větrovkách složi… nový
ms 03.08.2017 23:09
ms
Súhlas..záleží hodne na tom či si začínajúci strelec alebo už niečo za sebou máš..ak si chceš časom… poslední
MK1 18.08.2017 21:45
MK1

Nejlepsi je stlacenej vzduch. Homogenita strelby, dosahovany vykony, zbran se pri vystrelu nehejbe. Jednoznacne nejlepsi system. Bohuzel, vetrovka 10kKc, prepousteci redukce 700Kc, potapecska tlakova lahev 4kKc z bazaru - a to beru ty nejlevnejsi trochu rozumny varianty, neni problem do toho nasypat 50kKc.
CO2 je co do kvality strelby vcelku srovnatelnej, jenomze vykon konci na zavodnich 7.5J, protoze CO2 se pri expanzi meni na suchej led, takze vic se vykouzlit neda. Navic nejdrazsi na provoz. CO2 je vhodna volba pro zavodni vzduchovou pistoli.
Takze pokud neni mozny do toho vrazit 15kKc a je pozadavek na 16J legalnich v CR, tak pruzina - ne ze by to bylo nejaky super, ale proste nic jinyho neni.

A nikomu nepřipadalo podivné ten nesoulad mezi vzduchovkou a výkonnou kulovnicí? Za tu větrovky by dal aspoň pětinu ceny kulovnice v našich krámech a vůbec netuším, jak ho to má připravit na zpětný ráz, hluk výstřelu a ostatní doprovodné jevy? Nehledě na to, že střelnic s "dlouhou tratí" po republice moc není a ani střelnic s min. 100m a možností střelby tak výkonnou municí, kterou ta kulovnice je rážována.
Nejspíše ZP!

Ale tak kulovnice je v podstate jednodussi nez vzduchovka. Malorazka je bezne za pulku ceny levny vetrovky. A vzduchovka nauci "akorat" drzet, stat a dejchat. Ja teda beru vzduchovku jako sport, ze vsech streleckejch sportu nejvic na presnost. Pokud ma nekdo jiny ambice, necht se poohlidne jinde. BTW zavodni, 7.5J vetrovky zacinaji na 45kKc a jdou nekam ke 100kKc - kdyby se tomu nekdo opravdu chtel venovat.

"...než si v budoucnu koupím Remington 700..." - to je kulovnice. Co je na nějakých větrovkách složitějšího než u kulovnice? Vzduchovky jsou i jako lovecké, kde je to povoleno, další výhodou je prostě "náklady" na "střelnici", přeci jenom diabola jen tak nezabije několik kilometrů od palebné čáry.
Jsem za to, že vzduchovka nenaučí na skutečnou dlouhou kulovou palnou zbraň.

Súhlas..záleží hodne na tom či si začínajúci strelec alebo už niečo za sebou máš..ak si chceš časom kúpiť taký kopák ako je Remington v cal .308 winchester tak by si mal radšej začať s nejakou malorážkou..osobne ti odporúčam skočiť si na nejakú strelničku, požičať si nejaké flintičky a proste to vyskúšať..aby si nezostal prekvapený..a vzduchovečku si nechaj pre potešenie a zábavu na chate..teda ak sa nechceš venovať závodnej streľbe podľa podľa pravidiel ISSF (INTERNATIONAL SHOOTING SPORT FEDERATION)..ale s najväčšou pravdepodobnosťou bude z teba nádejný nimród..teda poľovník..v tomto prípade odporúčam ísť rovno na to a neriešiť tréning s nejakou náhradou..na flintu si treba zvyknúť a zžiť sa s ňou..presné oko a pevnú ruku ti želám.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...