Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem RC souprava pro začátečníka

Zdravím,
prosím o rady ohledně pořízení RC soupravy pro začátečníky. Jedná se o řízení letadel. Zajímá mě, co vše by souprava měla obsahovat, parametry. Kolik kanálů, počet, minimum, dosah, frekvence, rozlišení přijímač-vysílač (spárování), a další technické možnosti, nevím na co vše se ptát, nač by člověk neměl zapomenout, čeho si všímat. Finance - klasika "za málo peněz hodně muziky". Názory na koupi z bazarů a pod.
Kdo tomu rozumí ať poradí, ale jde opravdu jen o začátky, případně jestli existuje model, který se dá parametrově dovybavit , tzn. základ a pak dokupovat vylepšení či rozšíření. Díky

Předmět Autor Datum
Porozhlédni se po nějakém klubu nebo aspoň někom, který má s tímhle zkušenosti. Tohle se nedá podrob… nový
karel 10.08.2017 17:02
karel
cs nový
Yarda 10.08.2017 19:49
Yarda
Spíš k vděku k autorovi webu dávám do známosti odkaz na jeho webové stránky - cs Vysílačku klidně t… nový
Redsnake 10.08.2017 22:18
Redsnake
Děkuji za odpovědi, dotaz jsem myslel tak, že ne na celou Rc soupravu tedy elektronika + model, ale… poslední
xyz123 15.08.2017 10:44
xyz123

Porozhlédni se po nějakém klubu nebo aspoň někom, který má s tímhle zkušenosti. Tohle se nedá podrobně vysvětlovat, zejména ne tehdy, když ses sám nesnažil nic zjistit a chceš to dostat hotové. Další možnost je koupit nějaký polystyréňák, levnou soupravu a při prvním pokusu to rozbít, když nemáš nic nalétáno ani na simulátoru. Na výběr je toho dost (Hitec, Graumner, Futaba) a ani ty jednodušší soupravy tolik nestojí a jsou spolehlivé, při koupi z bazaru nevíš, jestli s tím už někdo před prodejem neprásknul do země, závady se nemusí projevit hned.

Spíš k vděku k autorovi webu dávám do známosti odkaz na jeho webové stránky - cs

Vysílačku klidně turnigy-t9x , sám ji mám a po přeflashování toho umí díky OpenTX veeelmi mnoho, na úrovni řádově dražších rádií.

Model do začátku nějaký s tlačnou vrtulí, ušetří to spoustu peněz a starostí, třeba AXN floater z hobbyking.com, cca 50 dolarů. K tomu baterky, nabíječka a drobnosti.

Jo a stejně jako Karel, doporučuju začít na simulátoru, což i ta T9X s příslušným kabelem umí, člověk si trochu zažije ovládání.

K samostudiu doporučuji rcmania.cz, je tam i sekce pro začátečníky, kde snad všechny myslitelné i nemyslitelné dotazy již padly.

Hodně zdaru, je to pěkný koníček.

Děkuji za odpovědi, dotaz jsem myslel tak, že ne na celou Rc soupravu tedy elektronika + model, ale jen elektroniku, aby byla přenosná k jinému modelu. Jednoduše mít nějaké ovládátko letadýlka při pořízení modelu bez rc soupravy (v parametrech uvedeno - nutno dokoupit RC soupravu min. 4 kanály 2,4 GHz či tak nějak podobně). Pár kompletů letadýlko, vrtulníček s Rc ovládáním již vlastním, chci se posunout někam dál. Také jsem se kontaktoval na zkušenější modeláře, ale asi jsem měl smůlu, vždy jsem nabyl dojmu, že dotyčnému jde spíš o to zbavit se výhodně své staré RC soupravy, než o nějaké hobby rady. Ještě jednou všem díky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru