Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Stredni skola

Dobry den. Rozhodl jsem se, ze se chci venovat ve svem zivote jazykum (delat prekaldatele, delegata atd..) myslite si, ze je proto dobra skola cestovniho ruchu, po ktere bych mohl hned pracovat nebo jit na vysokou skolu, nebo gymnazium, po kterem bych musel na vysokou. Dekuji za vsechny odpovedi

Předmět Autor Datum
Tak prekladatel a delegat jsou dost rozdilny profese, takze si nejdriv ujasni, kterym smerem se chce… poslední
merlouska 13.09.2017 22:26
merlouska

Tak prekladatel a delegat jsou dost rozdilny profese, takze si nejdriv ujasni, kterym smerem se chces vydat spis.

Pro karieru prekladatele potrebujes hlavne umet dobre cesky - pravopis, gramatika, slovni zasoba, vyjadrovaci schopnosti. Cizi jazyk se naucit da, ale perfektne ovladat ten matersky je naprosty zaklad.

U delegata vesmes staci, kdyz bude ovladat dobre jazyk zeme, ve ktere toho delegata dela. Na cestinu uz zadne zvlastni naroky nejsou.

No a jinak si myslim, ze cizi jazyky se nejvic naucis vlastni snahou a pili. Ve skole ti mozna daji zaklad, ten je dobre pak rozvijet dal - bud kurzy v kvalitnich jazykovkach, nebo (pokud vylezes ze skoly se znalostmi na slusne urovni) samostudiem - cteni, poslouchani filmu, radia, a hlavne!! aktivni pouzivani toho jazyka kazdy den. Vlastni zkusenost. Z gymplu jsem mela po 8 letch anglictinu relativne slusnou, ale nejvic mi dalo nasledne cteni a aktivni pouzivani. Ted resim problem s nemcinou, sice chodim na kurzy, pasivne umim docela slusne, ale na cteni jsem lina a na mluveni jeste vic, protoze anglicky je to pohodlnejsi, kdyz umim anglicky lip nez nemecky :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru