Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Oprava tlumičů a výfuku (možná kotouče) - odhadovaná cena? (nevím, kam zařadit dotaz)

Dobrý den,

mám Škodu Octavii 1.6 LX, rok výroby 1997, benzín. Auto jsem koupil asi půl roku zpátky a vážně se v autech nevyznám, proto Vás chci požádat o radu. Na Octávce mám prasklý výfuk a všechny tlumiče jsou dost v háji. Taktéž mám už starší brzdné kotouče (2 zadní kotouče jsou rezavé).
Mám tedy 3 otázky.

1) Kolik by mohla stát výměna výfuku (samotná součástka, bez práce automechanika)?
2) Kolik by mohly stát 4 tlumiče, nějaké starší či levnější (zase bez práce automechanika)?
3) Kolik by mohly stát 2 zadní brzdné kotouče (nové, zase bez práce automechanika)?
4) Taková dodatečná otázka - jaký olej je nejlepší pro tento typ auta?

Omlouvám se, pokud jsem to zařadil do špatné sekce. Nevím, kam to zařadit. Byl bych rád, kdybyste mi pomohli +- nacenit, kolik by dané díly mohly stát. Já se v autech nevyznám a nevím, co přesně je do mého typu vozu, proto píšu sem.

Kdybyste měl někdo jakýkoliv další dotaz k autu či tak, napište. Předem děkuji za veškeré odpovědi či rady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Kotouče nebudou rezavé, když se s autem bude jezdit. Nebo spíš brzdit. :-) Cena celého výfuku bude v…
Mayhem 30.10.2017 01:10
Mayhem
Dovolím si poznámku k tomu oleji. V autorizovaném servisu Toyota mi do mého auta (ročník 2007) při v… poslední
MartinHL 31.10.2017 07:53
MartinHL

Kotouče nebudou rezavé, když se s autem bude jezdit. Nebo spíš brzdit. :-)
Cena celého výfuku bude vysoká. U takhle starého auta se spíš vyplatí to, při běžném problému, svařit, nebo zalepit sadou na opravu výfuků. Nevydrží to tak dlouho, jako nový výfuk, ale to dvacku staré auto asi taky ne. :-) Popřípadě se dá vyměnit jenom konkrétní díl výfuku, který je prasklý.
Tlumiče budou drahé, ale staré bych nedával. Je dost pravděpodobné, že to bude to samé, jako ty staré. Ale záleží podobně jako u výfuku, jak dlouho s tím plánuješ ještě jezdit.
Na olej se podívej do manuálu, bude tam napsané, jaké má mít označení a certifikaci. Určitě tam nelít nějaké ultra řídké oleje, auto pak víc ten olej papá a pokud je tam únik, pak to samozřejmě taky teče víc. Jestli seš línej se koukat do manuálu, nalej tam 10W40. Doporučuju olej koupit značkový a na internetu (vyjde to levněji i s poštou). Přijatelná cena za litr je do stovky. Jestli to budeš měnit, nezapomeň vyměnit filtr. Správný typ ti řeknou buď v obchodě, kde to budeš kupovat, podle VIN, nebo na webech mívají často katalog dílů. Vybereš motorizaci, rok a vyplivne to správný filtr. Může se hodit i těsnění pod vypouštěcí šroub. Stejný postup lze využít při hledání ostatních dílů.

Mimochodem, až na ten olej bych někomu, kdo se označuje jako "v autech nevyznám" určitě nedoporučil výměnu doma. U výfuku jde relativně o houby, ale u tlumičů a kotoučů může jít při špatné montáži o zdraví. :-)

Dovolím si poznámku k tomu oleji. V autorizovaném servisu Toyota mi do mého auta (ročník 2007) při výměně oleje nalili olej 0W20. Předtím motor neztratil ani kapku oleje a měl jsem trochu obavy s tím novým olejem, ale už jej mám déle jak půl roku a stále drží na horní rysce. Když bych ztrácel olej už předtím (5W40), tak věřím že ten 0W20 by se mi z auta vylil do týdne. :-D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru