Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem prý v USA zjistí překročení rychlosti dle GPS? Jak technicky možno?

Slyšel jsem "z druhé ruky", že v USA prý je možné zjistit překročení rychlosti dle GPS (když policajt zastaví řidiče, s tím, že překročil rychlost a že to zjistil pomocí GPS). Zajímalo by mě (kromě toho, zda to není výmysl), jak je to technicky, možné, pakliže GPS je pasivní systém, tedy že existují pouze GPS přijímače, musí se tedy informace z GPS čidla dostat do nějakého přístroje, který 1) buď překročení "uploaduje" (ihned realtime a nebo v nějakých intervalech) a nebo 2) "zapamatuje" a nějakým způsobem nějaký vysílač tuto informaci předá nějaké čtecí jednotce, co má policajt. Jiná možnost mě nanapadá, a 1. se mi zdá nesmyslná, protože jak by pak si policajt na přestupce počíhal...
Jak to funguje technicky (přítomnost GPS vůbec a způsob komunikace/zapamatování), pokud to není výmysl. A jak je to právně ošetřené? Nestačí pak jen GPS receiver najít a odstranit / dát do alobalové klece?
O systému eCall, jsem zběžně slyšel, ale nevím, zda se vůbec týka USA.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny