Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Život v Dánsku, Plavec záchranář

Zdravím,
Už brzy budu maturovat a tak se chci nějak teď ze zajímavosti zeptat na něco.
Už dlouho mám představu, že v dospělosti chci žít v Dánsku a sloužit tam jako tamní plavec záchranář. Mezitím však si na to nejspíše nějak musím vydělat, protože počítám, že stěhování a změna občanství nebude laciná věc. Zkrátka mezi střední školou a životem v Dánsku si na to nějak musím vydělat a jelikož jsem už od svých dětských let u sboru hasičů, tak asi cesta, jak si vydělat je jasná. Profesionální hasič.
Vás se zde chci zeptat, kdo s tím už má nějaké zkušenosti. Něco o přesunu do Dánska, něco o životě v Dánsku, něco o plavci záchranáři, nebo ještě to, jestli náhodou v Praze nebo v celé ČR není nějaké podobné povolání, že bych třeba vytahoval tonoucí z Labe atd... Snad mě chápete.
Prostě bych chtěl znát Váše zkušenosti s tímto.

Děkuji všem.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ano to se omlouvám. Nad tím Labem jsem nějak nepřemýšlel. Je mi docela trapně. :-(:-D Co se nyní týč… nový
Dan9875 22.12.2017 20:58
Dan9875
No hloupost to úplně není,ovšem tam budou potřebovat spíš doktory nebo zdravotníky,co dovedou tonouc… nový
Karel04 22.12.2017 23:31
Karel04
V první řadě budeš potřebovat plynně hovořit tamním jazykem. Angličtina to neni. Jak seš v tomto ohl… nový
Prasak 23.12.2017 00:11
Prasak
Ha, tady je to samej českej snílek (co nevidí za hranici svýho paneláku). Chceš žít v Dánsku? Nejjed… poslední
Rainy 23.12.2017 00:23
Rainy

Ano to se omlouvám. Nad tím Labem jsem nějak nepřemýšlel. Je mi docela trapně. :-( :-D
Co se nyní týče cestování... Neplánuji hned po maturitě. Plánoval bych to tak za cca 10 let, Bůh ví, co tu jako bude. Nyní se ptám čistě teoreticky.
Jinak, narazil jsem na vodní záchrannou službu Českého červeného kříže. Co si tak myslím, tak to asi jako primární zaměstnání je asi hloupost, že?

No hloupost to úplně není,ovšem tam budou potřebovat spíš doktory nebo zdravotníky,co dovedou tonoucí oživovat a ne jenom vytáhnout z vody.Pokud tedy nechceš dělat jen kapitána,tj.šoféra toho jejich motorového člunu.Tak se tam snad můžeš i zeptat,jaká je šance na přijetí.Ale neříkej jim raději,že chceš až za 10 let.Možná by stačil jen nějaký zdravotnický kurs.Ale co dělají v zimě?To asi službu u zamrzlých přehrad nedrží.Myslím,že tam na letní sezonu posílají nějaké doktory z nemocnic a dobrovolníky záchranáře,třeba od horské služby??
A s tím Dánskem kdovíco za 10 let bude,možná že Dánská islámská republika nebude přijímat křesťany a bělochy do služby vůbec,ti se budou kupovat jako otroci na trhu na hrubé práce.A navíc pro migranty tam bude moře studené,tak tam nepolezou a nebude tedy koho zachraňovat.A ženy celé zamotané do burky se stejně potopí dřív,než k nim někdo doplave.:-)
edit:Tak s tím zachraňováním z Labe v Praze jsem neměl pravdu,možná by to šlo.Zkus se na to podívat a třeba nějakého ztroskotance vytáhneš ven.I když se asi bude bránit.:-D

Ha, tady je to samej českej snílek (co nevidí za hranici svýho paneláku).
Chceš žít v Dánsku? Nejjednodušší, a vlastně jedinej způsob, je odstěhovat se do Dánska. Nijak extra peněz nepotřebuješ, stačí rezerva na zpáteční cestu a na měsíc přežití v cílové zemi.
Když to nevyjde, vyjde to příště. Nenech se oblbnout negativníma čecháčkama. Do Dánska kdyžtak dojedeš i stopem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru