Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Anestezie a její účinky a neúčinky

Myslím, že z toho děláš moc velkej problém, který není. Nevím jak jsi přišel na to, že se tahle látka dnes používá na anestezi. Vždyť i v tom odkazu, co jsi dal, se píše, že dnes se používá jen na léčbu narkolepsie. Že dříve se zdálo, že je to ideální anestetikum. tedy dříve, ne dnes.
Pátráním po internetu si z různých článků, odborných i neodborných, bez znalosti věci, vybereš jen věci, které tě akorát vyděsí. Lékaři tomu říkají internetové onemocnění.
Celková anesteze je snad největší vymoženost, co má lékařská věda k dispozici. Pro pacienta to znamená naprostou bezbolestnost, ale také odstranění nepříjemných pocitů z vědomí řezání do těla, nutnost nehybného ležení po celou dobu, nebo také velmi nepříjemnou intubaci, tedy vkládání trubice do krku, která je nutná téměř u každé operace, kvůli řízení dýchání. Zejména při operaci v nose bych chtěl cel. an. Představa, že sice bez bolesti, přesto že vnímám různé tlaky, praskání chrupavky a podobně by mě děsilo víc jak anesteze. Dnes mají lékaři spolehlivé a bezpečné prostředky, vyzkoušené již na milionech operací. Samozřejmě vždy jsou nějaká malá rizika komplikací, které můžou nastat, proto pacient musí podepsat souhlas. Ale jsou velmi vzácné a lékaři jsou i na to připraveni.
Já, když byl na operaci, tak mi předem dala sestřička tzv. tabletku štěstí, nebo jak tomu říkají, má to odstranit strach a nervozitu z operace. Na mě to působilo tak, že jsem málem usnul ještě na pokoji. Na sále mi dali čuchnout nějakýho plynu (myslím, že se stále na prvotní uspání používá rajský plyn, kysličník dusný. dále pak anestetikum do žíly. Anestetikum do žíly se dá přesně dávkovat). Doktor mi řekl, ať počítám do deseti. Dopočítal jsem asi do čtyř. Pak jsem se probudil na posteli na pokoji. Probudil jsem se jak běžně ráno, nic mi nebylo. Paráda. Operace trvala přes dvě hodiny, kdybych to měl vydržet v lokálce (což by v mém případě možné bylo), tak bych z toho byl úplně zničenej.
Já před operací se také zeptal, jestli by nestačila lokálka a doktorka mi vysvětlila, že CA pro mě bude rozhodně příjemnější. Navíc při operaci v oblasti krku a hlavy, se prý lok. an. používá jen velmi zřídka a jen při velmi malých zákrocích, jako třeba trhání zubu. To proto, že je to v těsné blízkosti mozku a mohlo by se stát, že injekční roztok, pro anestezi, by se náhodně krevním řečištěm, mohl dostat do mozku v nekontrovaném množství. To by mohlo být mnohem rizikovější, než CA. Při celkové an. se látka dá do žíly s velkou cirkulací krve a rozředí se rovnoměrně,tím se dá přesně nadávkovat. Neměj z toho strach, denně se z anesteze probouzejí bez následků kvanta lidí. Můžem být rádi, že se již "umrtvení" nedělá pomocí půllitru whisky. Už ta kocovina po takové operaci. :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny