Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Co si myslíte o ekonomickotechnickem oboru

dávno jsem tady slyšela o ekonomicko technické spš a přijde mi to zajímavý. Myslíte, že to má dobré uplatnění? Bydlím v Brně a tady je taková škola s tímto oborem pouze jedna. Maturuje se tam z ekonomickych oborů a ze strojírenství.
Odborné předměty co se tam učí:
Výpočetní technika
Ekonomika
Účetnictví
Daně
Praktické podnikání
Makreting
Obchodní korespondence
Technická administrativa
Technická dokumentace
Základy výroby
Strojírenství
Kontrola měření
Ta škola se mi líbí a pokud vím, tak se z tohoto zvládli šikovní jedinci dostat na podnikatelskou fakultu a třeba na IT nebo jiný technický obor na VUT. Vím, že minimálně bakalare mají. Každopádně, kdyby se něco stalo a já nemohla nebo nechtěla na VŠ, tak snad mám uplatnění? Dneska jsem si pár věcí zajišťovala a prý je to rozhodně lepší, než klasická obchodka a že v každé fabrice jsou ekonomická oddělení, kde jsou praveze ti lidi z obchodek a když mají posoudit nějaký technický cosi, tak ví prd a spíš mě by vzali. (To mi řekl člověk úplně z jiné spš, kde ten obor ani není.)
Co si myslíte vy?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud těch šest posledních předmětů se bere doopravdy a ne "jenom jako" přívažek k těm před nimi (vý…
Yarda 01.02.2018 08:54
Yarda
Jo Jo. Trochu mi to připomíná chemické inženýrství. Byla radost jednat s člověkem, který to vystudov… poslední
čumil_old 02.02.2018 12:40
čumil_old

Pokud těch šest posledních předmětů se bere doopravdy a ne "jenom jako" přívažek k těm před nimi (výpočetní techniku bych asi jako samostatný předmět moc nepreferoval, spíš bych ji rozprostřel do ostatních předmětů), tak si myslím, že absolventi by měli mít dost velkou šanci na uplatnění v praxi.

Jo Jo.
Trochu mi to připomíná chemické inženýrství. Byla radost jednat s člověkem, který to vystudoval.
Jeden takový dokázal totálně zesměšnit dva pr žvanily, když jim s pomocí miniaturního logaritmického pravítka dokázal, že jejich kydy o vlastnostech a výkonu zařízení, co mu chtěli vnutit, jsou energeticky/ fyzikálně nemožné.
Tudíž pokud ekonomicky vzdělaný člověk zná strojařinu, těžko jej oblbne vykuk, s cenovou kalkulací hodnou raketoplánu na obyčejnou závlačku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru