Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknutoVyřešeno Co se sousedovic psem

Ahoj. Sousedi přes ulici mají na dvorku čokla. Nějak se oteplilo a tak tu mrchu vypustil ven už v únoru. Od rána do noci a často i přes noc to štěká a vyje, mám okna jak v obýváku tak v ložnici přímo naproti jejich domu, nedá se to snýst. Respektive, další rok už to snášet nebudu. Na psa jsem zkoušel snad všechno. Volat, pískat, vyjít před barák a mluvit. Za deset vteřin začne znovu. Sousedka (neznáme se, jen se zdravíme) říkala, že to jistojistě vyřeší, psa dá místo na dvorek na zahradu (která je z druhé strany domu), a tak podobně. Někdy to i udělá, ale urychleně na to zapomene, nebo nevím. Ke konci minulýho léta jsem jsem jí řekl, že to nejde, abych přijel domů a poslouchal do večera štěkot, oni si to pak vezmou na dvě hodiny domů, pomazlej se s tím a na noc to vyhodí ven a zas ta piča ve dvě ráno začne. Ne teda každou noc, ale třeba každou druhou. No a že jsem ochotnej koupit za svoje prachy pro jejich čokla elektrickej obojek, kterej to pokope vždycky, když to štěkne. Podle recenzí na internetu si pes za hodinu zvykne neštěkat a je po problému. To je prej týrání psa. Mě přijde týrání poslouchat, jak ta kokotina štěká. Už jsem vzdal všechno, prozraďte mi, jak byste to řešili vy. Že o půl paté štěká čokl mi žádnej úřad ani policajti řešit nebudou, v noci možná jo, ale co vyřešej. Jen jak to teď píšu a poslouchám to, tečou mi nervy.
Psomilci mávnou rukou, ale já už nebudu další rok každou druhou noc ve tři ráno z balkónu hrozit nějakýmu psovi. Pokud to nevyřeším do jara, otrávím ho fridexem (nebo pokud víte o něčem, co by to umírání psovi urychlilo, sem s tím).
Žádnej lepší krok mě nenapadá, myslím, že jsem to vydržel úctyhodně dlouho.
Díky za případný rady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
kdysi mi známý poradil skvělou věc. ty na čokla svým způsobem nemůžeš, páč je to prý jeho přirozený…
kmochna 21.02.2018 17:44
kmochna
PŘIrozený projev to je, ale nesmí tím obtěžovat okolí ;-) Pokud obtěžuje, nový občanský zákoník na t… poslední
patyk 21.02.2018 23:15
patyk

kdysi mi známý poradil skvělou věc. ty na čokla svým způsobem nemůžeš, páč je to prý jeho přirozený projev, dělat bengál 15 hodin denně.

zažaluj majitele za týrání zvířete. zažiješ teprv tu pravou psinu, až se na něj vrhnou i ochránci těch čoklů.

Zpět do poradny Nahoru