Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zvonění ve škole.

Ziak chcel vediet, ci ma ucitel pravo na to pozadovat dokoncenie zadania pocas prestavky. Ja tvrdim, ze ano, pretoze ak sa bavime o prave tak ty, kedze napadas toto rozhodnutie ucitela musis dokazat, ze to pravo nemal. A teraz mi povedz na zaklade coho to tvrdis. Pokial je tvoja jedina obhajoba tvojho tvrdenia fakt, ze tym podla teba neopravnene skracuje detom prestavky je to chaby dokaz lebo ja tvrdim, ze nie. V skolskych poriadkoch sa totizto bezne vyskytuje veta, ze prestavka sluzi k priprave ziaka na hodinu, co je dava ucitelovi takmer neobmedzene pravomoci. Cital si vobec niekedy nejaky skolsky poriadok?
Takmer urcite je v skolskom poriadku napisane, ze ziak sa riadi pocas vyucovacieho procesoru pokynmi ucitela. Pod vyucovacim procesom rozumieme aj prestavky,ono totizto po zazvoneni sa zo ziaka nestane zrazu "slobodny obcan", pretoze stale ja na pode skoly, stale plati prenho skolsky poriadok, stale je povinny riadit sa pokynmi ucitela. Na oplatku jne ucitel napriklad za ziaka po cely tento cas zodpovedny.
Btw okrem pravnej roviny by som rad apeloval aj na zdravy sedliacky rozum. Za nasich vcias vladla na skolach disciplina a urcite by som si nikdy nedovolil spochybnovat autoritu ucitela s takouto blbostou. Holt je uz asi ina doba a vychovavame si generaciu X, ktora ma plnu hub prav a ziadne povinnosti. Keby som si mal vybrat, ktory system je lepsi tak urcite ten starsi.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny