Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jak se mění kyselost citronu po snězení na zásaditost

No musím trochu oponovat. Kyselost organismu, vyjádřená PH krve je velmi stabilní. Ale to platí pro zcela zdravý organismus.
Ale je množství faktorů, které můžou tyto hodnoty změnit, a jak bylo napsáno, i nepatrná změna má značný vliv.
Může to způsobit nějaké onemocnění, nebo třeba snížená funkce ledvin, o které člověk ani neví. Pak ke změnám může dojít, jako každého jinak rovnovážného stavu v těle.
A už vůbec neplatí, co píšeš, -- moč, žaludek. Obsah kyseliny močové je silně ovlivněn potravou, protože je to produkt látkové výměny, odpadní látka. Také množstvím nápojů, jak je moč zředěná, či koncentrovaná. Přebytek kyseliny močové,pokud není dostatečně odstraňována ledvinami, vede k nepříjemnému onemocnění zvanému Dna (též podagra).
Překyselení žaludku je věc zcela běžná. Obsah kyseliny v žaludku je silně ovlivněn potravou. Normálně je to fyziologický jev, tělo produkuje tolik kyseliny,kolik je potřeba na trávení. Ale často u citlivějších lidí dochází při určité potravě k neúměrné produkci. Pak dochází k pálení žáhy, bolestem žaludku a v krajním případě k naleptání žaludečního epitelu a vzniku žaludečních vředů. Také přítomnost bakterie helicobacter pylori, způsobuje značné zvýšení obsahu HCL a vznik žal. vředů. Na snížení obsahu HCL (pokud není způsobeno bakterií), se používá například lék Nolpaza (pantoprazol). Takže určité druhy překyselení opravdu existují. :beer:

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny