Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Lepší pamět pro učení

Existuje nějaká bylinka/čaj/vitamín, který podporuje lepší učení?

Nepředstavuji si žádný zázrak, že to pak půjde samo, ale něco co máte Vy ozkoušené?

Díky za rady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Na to kašli a spíš se nauč učit. Co třeba Paretovo pravidlo? Co zkusit nějaké odměny za přečtené s… nový
Vilak 24.04.2018 23:36
Vilak
uceni v noci muzu doporucit, hlavne z duvodu toho, ze vsichni ostatni spi a je nejmensi mnozstvi rus… nový
pl 25.04.2018 16:18
pl
Hledej Piracetam 1200mg (3-4 denně) nebo DMAE (2x denně). Přizpůsobit režim jak píše výše je vhodný… nový
Vlk56_ 25.04.2018 00:32
Vlk56_
piracetam je uplne super.. hlavne v tom ohledu, ze to clovek bere, bere, mysli si, ze muze vse, vysa… nový
pl 25.04.2018 16:16
pl
Co znamená ve velkém? Užívám při učení na zkoušky Piracetam s dávkováním uvedeným výše a žádný probl… poslední
vlk56 25.04.2018 22:17
vlk56
Mne pomohlo uceni se vecer/v noci, v chladnejsim prostredi, obcas ledova sprcha na probuzeni se. Hl… nový
BrB 25.04.2018 18:00
BrB

Na to kašli a spíš se nauč učit.

Co třeba Paretovo pravidlo? Co zkusit nějaké odměny za přečtené stránky? Co vyzkoušet různé typy spánku (jak dlouho, jak často)? Co si vytvořit agendu, kolik se toho musíš naučit a odškrkávat si to? Co zjistit, kdy se nejvíce soustředíš?

Já to mám třeba tak, že začínám od nejhoršího (pro mě třeba němčina) po nejlehčí (matika, fyzika). Pokud se musím učit dlouho, mám mezitím nějaké odreagování - jdu si zaběhat, zahraju si hru, podívu se na oblíbený seriál... Prostě dělám něco, co je pro mě příjemné a z čeho mám radost. Také jsem zjistil, že mi nejvíce sedí dvouspánkový režim. Spím asi 5 hodin v noci a asi 2-3 hodiny přes den, díky tomu jsem (konkrétně já) více odpočatý a mám více energie do učení. Navíc jsem zjistil, že já se nejlépe učím až v noci. A také vím, že se mi lépe pracuje, pokud jsem pod mírným stresem - mám nějaký deadline, nemohu si danou věc opravit, je to má poslední možnost...

Jak tedy vypadá třeba můj den?

Ráno vstanu (7:00) a jdu do školy. Ze školy se vrátím zpravidla kolem 14:30, zapnu si třeba Přátele, jdu si zaběhat a tak. Kolem 16:00 - 17:00 jdu spat a probouzím se kolem 19:00 - 20:00. Začnu se učit to, co mě nebaví a postupně se za odměnu dopracovávám k příjemnějším věcem. Co třeba hodinu si vždycky odpočinu a zas se podívu třeba na část seriálu anebo si na chvíli zahraju nějakou hru. Pak se učím dál a tak pořád dokola, dokud nejdu kolem 02:00 spat...

Rozhodně to neber tak, že takto vypadá každý můj den. Mám taky práci, přítelkyni, chodím na zábavy a dělám všechny hovadiny jako ostatní pubertální hovada. Důležité prostě je, aby sis našel režim, ve kterém budeš vše stíhat a hlavně se učil to, co tě baví (prostě se neučím dějepis, pokud mi nejde a nevyužiji ho...).

Také ti můžu doporučit toto video, má to celkem pěkně zpracované (ovšem to nemůžeš brát doslova!): https://www.youtube.com/watch?v=1Amlr-mTo18

Takže koneckonců radši nic nezobej a draze nekupuj. Spíš se zamysli sám nad sebou a nad tím, co ti vyhovuje. Ale pokud chceš do něčeho cpát prachy, klidně si zašlu svůj účet. :)

uceni v noci muzu doporucit, hlavne z duvodu toho, ze vsichni ostatni spi a je nejmensi mnozstvi rusivych elementu okolo :)

na druhou stranu, jit si jit zahrat hru/pustit serial uprostred uceni, to bych to daleko nedopracoval.. ale to je na osobni moralce, ja rikam ze mam "velmi silne vyvinutou slabou vuli" :)

Hledej Piracetam 1200mg (3-4 denně) nebo DMAE (2x denně). Přizpůsobit režim jak píše výše je vhodný nápad. S těmito přípravky mám dobré zkušenosti, pomáhají udržet pozornost i po dlouhých hodinách učení.

piracetam je uplne super.. hlavne v tom ohledu, ze to clovek bere, bere, mysli si, ze muze vse, vysadi a je jak prejety valcem :) bydlel jsem na kolejich s klukem, co to zral ve velkem.. ja jsem za ctyri roky zvladl ctyri rocniky, on zvladl opakovat prvak, opakovat druhak a pak se vyhodit

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru