Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Tloustne mi oblicej

Chci se zeptat,jestli je v poradku, aby mi bezduvodne pribral oblicej. Pravda je,ze jsem vzdycky byla hodne hubena. K nadvaze se ani zdaleka nepriblizuji,moje postava je naprosto idealni a mnoho divek by za ni dalo vsechno. Behem nekolika poslednich mesicu mi ale vyrostla doslova "druha brada". Ironii je,ze mi brada narostla zrovna v dobe,kdy jsem zila velice aktivne (sport,zdrava strava) . Na internetu jsem se docetla,ze druha brada vznika prave z duvodu nadvahy . To uz jak jsem zminila v mym pripade neni mozne. Dale, ze muze byt dana geneticky coz se u me take vylucuje.Nikdo z rodiny druhou bradu nema. Zvazila jsem problem se stitnou zlazou. Chci se zeptat,jestli v pripade,ze se mi problem se zlazou potvrdi a budu brat prasky se mi opet oblicej vrati do normalni podoby. Jsem z toho opravdu zoufala.

Předmět Autor Datum
to môže potvrdiť len odborné interné a endokrinologické vyšetrenie,pokial je to štítna žlaza,choroba… nový
audax 03.05.2018 21:34
audax
V žádném případě vyšetření u lékaře neodkládej. Pokud jsi jinak štíhlá a zvětšuje se oblast pod brad… nový
Zerozero 04.05.2018 01:46
Zerozero
To jsem také zažila. Po mnoha vyšetřeních bylo zjištěno neuvěřitelné - problém byl v krční páteři. P… poslední
Lenuše 18.05.2018 12:41
Lenuše

to môže potvrdiť len odborné interné a endokrinologické vyšetrenie,pokial je to štítna žlaza,choroba nadobličiek,pečene,srdca etc,súčasný stav sa pri správnej liečbe dá samozrejme vrátiť do pôvodného stavu,bez odborného vyšetrenia sa takto cez internet dá jedine hádať a veštiť,ale nie reálne povedať nejakú záväznú platnú informáciu....

V žádném případě vyšetření u lékaře neodkládej. Pokud jsi jinak štíhlá a zvětšuje se oblast pod bradou, může se skutečně jednat o štítnou žlázu. Štítná žláza je důležitý orgán, řídící celý metabolismus v těle.
Může se jednat o celkem nezávažné onemocnění (struma), řešitelné hormony (thiroxin), zpravidla jeden přášek denně. Ale také (nechci strašit, většinou je to ta struma), se může jednat o závažnější onemocnění vyžadující i operaci. Endokrinolog provede vyšetření ultrazvukem a zpravidla to stačí.
Jen v případě nějakého podezření vezme vzorek tenkou jehlou k vyšetření. Je to asi jako píchnutí injekce.
A jinak, že to tak znám.. :-) Euthyrox (hormon) beru asi dvacet let, ze stejného důvodu. Ale kvůli dalšímu problému s příštitnými tělísky (jsou pod štítnou žlázou), jsem byl na operaci, kdy mi bylo jedno tělísko odebráno a přitom půl štítné žlázy už při jednom. Ale jinak by operace štítné žlázy potřeba nebyla. Euthyrox ale budu brát už napořád.
Pokud by se struma potvrdila, znamená to ty léky a jednou za půl roku kontrola u lékaře. Zkontroluje ultrazvukem a udělá rozbor krve na množství hormonu.

To jsem také zažila. Po mnoha vyšetřeních bylo zjištěno neuvěřitelné - problém byl v krční páteři. Příčin může být asi mnoho. Rychle do víru vyšetření testů atd. Co kdyby to znamenalo ještě horší zdravotní potíže něž je vzhled (ten je pro nás holky samozřejmě také velmi důležitý, ale zdraví je víc).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru