Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak je to s mojí výškou? :/

Dost dobře nechápu, proč si myslíš, že v necelých patnácti jsi malý, když máš 177 cm.
Velké množství dospělých chlapů má tuhle výšku a jsou spokojeni. Ty pravděpodobně ještě vyrosteš.
V kostech jsou tzv. růstové štěrbiny, pomocí kterých se kosti prodlužují. Tyhle štěrbiny přestávají fungovat přibližně v šestnácti letech, ale často i později až v osmnácti letech.
Růst kostí pomocí těchto štěrbin, je ovlivňován růstovým hormonem mozkového podvěsku (somatotropin). Pokud se tyto štěrbiny neuzavřou v po tomto věku, je to spíš problém, který vede k nadměrné výšce.
Pokud by si přesto měl pochybnosti, je možné jednoduché vyšetření u lékaře. Lékař udělá rentgenový snímek zápěstí ruky. Na snímku dobře vidí růstové štěrbiny a pomocí nich určí takzvaný kostní věk.
To mu určí, zda kosti jsou vyvinuty úměrně věku a zda jsou růstové štěrbiny uzavřeny či nikoliv a jestli kosti ještě rostou.
Jen v případě patologického případu poruchy růstu a předpokladu velmi malého vzrůstu je možná léčba podáváním růstového hormonu. To ale v tvém případě nemá význam.
Tvé obavy zřejmě vznikly z toho, že tví rodiče nejsou moc vysocí a máš dojem, že také vysoký nebudeš. Ale už teď jsi vyšší. Navíc, větší výška není vždy nějaká výhoda, snad jen být vyšší, než budoucí žena. Všimni si, že zpravidla kluci okolo 170 cm, jsou mnohem rychlejší a pohyblivější než dlouháni. Rozpohybovat velké tělo dá víc práce.
Já mám 181 cm což není ani moc, ani málo, ale často mám problém, koupit kalhoty, aby mi nebyly krátké. A když zakopnu a padám na hubu, je to moc z velký výšky. ;-) 8-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny