Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ako začať zo životom?

Dobrý večer, takže aby som začal, mám dosť veľké problémy zo životom.

Som mladý chalan (18 rokov), a vzhľadom na to, že moja mama zomrela, tak si otec našiel frajerku (pre mňa macocha), ktorá ma neznášala a tak ma jedného dňa vyhodila na ulicu. Kedže môj otec je "sprostý", tak len prikyvuje hlavou. Skrátka, všetko, čo tá zmija povie, to platí. Môj otec je taký, že sa ma vôbec nezastaví. Skrátka o mňa nemá záujem. Tak som skončil na ulici. Vzhľadom na to, že som mal nejakú tú "zásobu" €, tak som sa ubytoval v jednom nemenovanom hotely. Takže som sa ako tak dokázal postaviť, na vlastné nohy. Problém je v tom, že platím ubytovanie + paušál no a keď dokopy zaplatím oboje, tak mi na celý mesiac zostane +- 300€.

Moja výplata je (keď to zaokrúhlim) 900 - 1 000€/mes. ubytovanie ma stojí 360€, a hádajte koľko platím za paušál. Vzhľadom na to, že tu nie je ani internet, tak musím byť na dátach, takže mesačne platím za paušál 200€. To máme 900 - 360 - 200 = 340€ na celý mesiac. A teraz mi poraďte, ako sa mám s 340€ na celý mesiac dostať ďalej? Chcel by som ísť do nejakého podnájmu, kde si môžem zariadiť internet, takže by som potom aj viac ušetril, čo by urobilo veľkú dieru do môjho života, a odomklo by to ďalšie možnosti. Lenže, aby som sa mohol odsťahovať, tak to by som zasa musel viac šetriť na jedle (nekupovať toľko jedla), a vykašlať sa na platenie paušálu. Lenže ja internet potrebujem kvôli práci, takže by to týmto smerom asi nešlo.

Tak vás všetkých prosím, ako mám začať život? Ako mám ušetriť čo najviac? Pôžičky brať nechcem. Tak mi prosím pomôžte :(.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Kecy v kleci. 200 eur za pausal? To hovor tomu, co seno zere. Napriklad O2 dava net od 10 eur (datov…
fleg 08.06.2018 09:01
fleg
..18 rocne dieta nie je mozne legalne vyhodit na ulicu, je tam stale vyzivovacia povinnost zo strany… nový
Yarda 08.06.2018 10:02
Yarda
Bydlíš v hotelu a tam není internet? poslední
Karel04 08.06.2018 11:25
Karel04

Kecy v kleci.
200 eur za pausal? To hovor tomu, co seno zere. Napriklad O2 dava net od 10 eur (datovo neobmedzeny) postaveny na LTE, cize pomerne lahko dostupny. Nehovorim o SWANe, respektive inych operatoroch. Platit 200 eur nemozes, jedine, zeby si si ako idiot neustale dokupoval data.
18 rocne dieta nie je mozne legalne vyhodit na ulicu, je tam stale vyzivovacia povinnost zo strany rodica. Mozno nevies, mozno nechces riesit, ale je to podozriva cast pribehu.
Hotel za 360/mes nepoznam, mozno tak hostel nejaky. 300-400 das za izbu v BA, takze mi je to divne preco by si byval v hoteli, ked aj v najdrahsom meste v SK sa vies za tieto peniaze ubytovat (mas v tom uz vsetko, vratane netu).
Tvoj pribeh je divny, jedine pozitivum, co tam vidim je to, ze si nechces brat pozicku.
Ak by sa tvoj fiktivny pribeh odohraval v BA ako som poveda izbu v podnajme mas za 400, cize ti tych 600 zostane na stravu a osobnu spotrebu. Mobillny pausal (neobmedzeny) vies s 2GB netom zohnat do 20 eur (napriklad Orange ma s tym stale otravuje, chcu za to tusim 16 eur), takze mozes volat a netovat aj mimo domu do aleluja.
Ak sa odohrava inde plati to iste s tym, ze z 400 uz budes mat pre seba cely byt, takze si mozes zist ako kral;o).

..18 rocne dieta nie je mozne legalne vyhodit na ulicu, je tam stale vyzivovacia povinnost zo strany rodica...

To mne taky napadlo, ale tazatel píše

...Moja výplata je (keď to zaokrúhlim) 900 - 1 000€/mes...

takže už si asi vydělává, tak s tou vyživovací povinností je to ne zcela jisté. Každopádně by se měl poradit na nějakém ouřadě co by se tímhle měl zabývat

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru