Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Cvičení přes léto

Nejdůležitějši je, aby cvičení bylo z dlouhodobého hlediska udržitelné. To co jsi nasadil jako plán je pro člověka co se nikdy moc nehýbal příliš ambiciózní. Narazíš na realitu, až po prvních pár běhání/cvičení budeš mít bolesti svalů, únavu a tvůj plán půjde do kopru a s ním i celá motivace dál pokračovat. Uber trochu, nastav si tam 3x do týdne aktivitu, ať je čas na regeneraci, přidat můžeš později. Navíc klidně si dej HIIT a posilování do jednoho dne (např. 20 minut HIIT - což pro netrénované tělo bude pěkná nálož a po zklidnění tepu se vrhni na posilování) - můžeš vzít petky s vodou a dělat tlaky na prsa, rozpažky, pokud máš malý stolek nebo dvě židle tak se k nim otočit zády, chytit se a pomalu spouštět tělo a zase zvedat = posilováni horní poloviny těla zejména tricepsů. K těm dřepům - opatrně, raději míň a se správnou technikou zvlášť pokud vážíš hodně nebo si zkurvíš kolena do konce života. Sedlehy nezvedat celé tělo - zničíš si záda, stačí když jsou břišáky zapojené po celou dobu tahu nahoru a dolu tj. stačí pouze malý rozsah cvičení ne jak nás učili na základce = to byl ukázkový příklad jak to nedělat.
Být tebou, koupim si overball a najdi si cviky na youtube - na břicho a celkové zpevnění těla jich tam najdeš spoustu. Gymnastický míč taky není k zahození k posílení "core" tj. vnitřních stabilizačních svalů.
Pokud by sis koupil jednoruční činky tak chybu rozhodně neuděláš až přestanou lahve s vodou stačit.
Další dobré cvičení na posíleni a zhubnutí je plavat - teď v létě můžeš i venku na přír.koupalištích. Brusle, kolo, fotbal, já nevim co se dá teď taky krásně..

Až budeš v kondici tak si na podzim najdi posilku.

Ke stravě - kuře, krůtí, hovězí na tisíc způsobů, hodně zeleniny, příloha rýže, brambory, kuskus, jahle atd. Dobrá je na bílkoviny i fazolová, čočková kaše atd. Dále jsou super vajíčka - opět na jakýkoliv způsob. Eidam 30%, šunka 90% apod. Řecký jogurty s müsly, pokud možno vynechat bílé pečivo, alespoň celozrné a stačí ho málo - raději víc toho, co na něj dáváš.
Dále je důležité zvýšit příjem vody 2,5L + denně
Jestli piješ alkohol tak vynechat úplně - maximálně jedno pivko na doplnění vitamínů, nebo pít vodu s bílým vínem když už musíš být ve společnosti kde se pije ;-)

Klíčová je dlouhodobá udržitelnost - nemá cenu si napálit cíl a za 14 dní to vzdát. Začni pomalu a časem to půjde ;)

sry za překlepy, píšu z mobilu

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny