Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Novořidič a divný pocit ze spojky v Peugeotu 206 - Co s tím? Má to tak být?

Třetí odstavec: "V háji byla baterka.. při jízdě se asi nedobíjela" ... Výměna baterie za novou dobíjení neřeší. Pokud nejde dobře dobíjení i nová baterie se postupně vybije.
Čtvrtý odstavec:"Koupil jsem si proto novou baterku, bohužel ale má nižší startovací A (původní Vatra 63Ah/610A) - teď nějaký Compass Plus 60Ah/480A." to není žádný problém, měla by to zvládnout i tato.
"Ujel jsem asi 180km" - pokud nedobíjí alternátor, dosti divné, zejména pokud jsi jel v noci a svítil. Ale mohl by být i jenom částečně vadný a nedává plný výkon.
"zkusím nastartovat.. auto dvakrát škytlo a od Té doby už nedělá nic.. Jen to cvakne, nic víc.." Takže buďto nefunguje dobře dobíjení (ten alternátor) a baterie se postupně vybíjí. Případně i možný vadný startér (uhlíky), nebo kontakty spinače startéru.
Jako poslední rada: pokud máš nabíječku, dobij baterii a zkus startovat. Pokud to bude zase pouze "cvakat", je vada ve startéru. Pokud to motor protočí, případně chytne, vada alternátoru a dobíjení. Pokud nemáš nabíječku, požádat kamaráda s autem, použít startovací kabely a z jeho auta, z jeho baterie, zkusit startovat. Pokud to nepůjde viz předešlé-startér.
To že jdou spotřebiče, ještě neznamená, že je baterie plně nabitá a schopná nastartovat. Pomůže jenom dobití nabíječkou.
Ze všeho uvedeného typuji nejspíš na poškozený alternátor-nestačí dostatečně dobíjet a baterie se postupně vybije.
Pokud máš možnost změřit voltmetrem, při chodu motoru musíš naměřit na baterii napětí cca 14,4 V a při zapnutí všech světel, nesmí podstatně klesnout. Pokud je nižší, alternátor dostatečně nedobíjí. Nutná oprava v servisu.
Pokud se nastartovat nepodaří, použít kamaráda, nebo zavolat servis a požádat o odtažení do servisu.:puff:

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny