Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kolik pozemských let trvá světelný rok?

Hosi nic v zlom, ale hoci mam papierove IQ 130 a za sebou 4 skusky z fyziky na vyske (pekne tazke) teoriu relativity som chapal asi dva mesiace (som bol asi osvieteny, alebo zil v nejakom stave, ked som mal pocit, ze tomu rozumiem a vsetko je jasne) a pri lvantovej fyzike som sa celkom stracal. Nakoniec co si mam mysliet o tom, ze svetlo nie je vlnenie a ze v kvantovom svet je vsetko hore nohami?
Mam pocit, ze toeriu relativity, kvantovu fyziku a podobne chutovky chape len par ludi na svete a zvysok sveta sa tvari, ze to chape lebo nechce vyzerat za blbca.
Co sa da chapat na fyzike, ktora vam zrazu povie, ze vsetko co ste doteraz vedeli a chapali je vlastne blbost a je tomu inak?
Kvantova fyzika je preda uplnym protipolom klasickej fyziky, ktora ma logiku.
Alebo ako chcete vysvetlit, ze rychlost sveta sa neda prekrocit? A preco by sa nedala? Dilatacia casu a dlzky? Wtf? A co je vlastne cas?
Ja mam rad jasne veci, ako to, ze jablko pada zo stromu a ze pada takto rychlo len gravitacna konstantna. A nie nieco v style Schrodingerovej macky kde sa do fyziky zacina miesat skor filozofia.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny