Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kolik pozemských let trvá světelný rok?

Proč nemůže být gravitace funkcí času?

A navíc: proč by měl být čas (který mimochodem vůbec neexistuje)

- Ale gravitace je zakladni funkci posunu, zakriveni casu. Ano dalo by se rict ze cas neexistuje :-) jako takovy jakého zname my. V zaklade je dobré si uvedomit, ze čas je jen preklad jevu jaky ho zna clovek, to je lidska vlastnost mysleni, najit v necem logiku aby nam urcity jev daval smysl, jinak to nechapem; To samé plati pro čas, lide si tento jev takle prelozili a nauculi se ho takle pouzivat. Ale jako jev exitsuje, muzeme ho pozorovat, observovat. Tak jako delka jde merit v cm nebo palcich, nebo vrskama od piva aniz by musely fyzikalne existovat vysledek bude pro nas i tak stejny, nemeni nic na tom, ze delka tak jako cas i kdyz ho chapeme pomoci hodinek (nasich jednotek casu) existuje.
* Uvadim mu lidé a nasich jednotek casun, jelikoz jiny zivocisny druh jako treba 'Mravenci' (tak zvany superorganismus) chapou kuprikladu cas uplne jinak a meriho podle teploty, kde na misto 'dame si sraz v 15.00", reknou 'dame si sraz v 15C°'.

- To samé muzeme rict i o "vaze", tak jako čas, neni vsude uz jen diky zminené gravitaci stejna takze by jsme to samé mohli rict i o ni ze vaha nebo Kg (ktery by mel jinou vahu dle gravitace) neexistuje ;-) Kdyz si pustis takové 10Kg zavazi na Zemi tak to ucitis sakra vic, jako by jsis tech samych 10Kg pustil treba na mesici, kde je gravitacni pole podstatne (+-6x) mensi kde by sis na nohu musel pustit 60Kg aby ta bolest (vysledek) byl stejny.
(tu jednu cast jsem nepochopil, ale jsem spise nazoru multi-vesmiru, ono neni tak dlouho, jsme si jeste mysleli, ze je Zeme stredem vesmiru. Myslim ze jsme s tim i tak pohli ;-p Dokonce uz dokazeme i teleportovat nekteré castice, spekuluje se ze i ziva telesa, ale na to jeste nejsme pripraveni, jak nabozensky tak ani mentalne.) Urcite by to slo uvést na lepsim prikladu jako vaha.

PS : Pro ten zbytek, plati jedno obecné zakladni pravidlo "kdyz uz nekdo o sobe tvrdi ze pochopil kfyzyku, tak to znamena ze vubec nic nepochopil".

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny