Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Simulace

Dobré je, že se nikdy nebude dát dokázat, jak tomu skutečně je ]:)

Jedna z možných teorií:

Veškeré naše vjemy (obraz, zvuk, hmat..) jsou jen důsledkem "práce el. energie v mozku" (velmi zjednodušeně!), protože třeba oko samo o sobě je k ničemu. Nemělo by být technicky nemožné tohle "vytvořit" i uměle; prostě "donutit" mozek vidět něco úplně jiného, připojením nějakého zařízení do "konektoru v mozku" (viz ta humpolácká zdířka v Matrixu).

Nikdo (mi) není schopen prokázat, že existuje cokoliv mimo mé vědomí, že svět není jen důsledek el. impulzů v tom, co považuji za svůj mozek. Pak samozřejmě nevím, co "skutečně" jsem; to že "se vnímám" za postavu/člověka je opět jen práce el. energie. A možná to ani není elektřina, která vše "řídí", třeba i to je jen výplod něčeho - sám jsem si to neověřil, jen jsem o tom četl… což zase může být důsledek "pokynů simulačního programu".

Moc se mi nezdá, že by simulace byla udělána tak, aby v ní "myslelo" více "postav". Spíše je to uděláno tak, abych já, "postava hráče ve hře" měl pocit, že tomu tak je. Když hraju nějakou hru (ovládám figurku), ty další postavy jsou jen naprogramované a reagují na mou činnost ve hře. Když po někom střelím, začne utíkat nebo mě napadne. Když si jej nevšímám, ignoruje mě. A přesně tak to děláte v té simulaci i vy všichni kolem mě :)

------
Ale jak jsem napsal výše, té simulaci moc nevěřím.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny