Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nevím co dál.

Zdravím vás, mám takový malý problém... Při volbě střední školy jsem se vydal cestou toho, co mě bavilo ve 14ti letech...(rozhodovat se o své budoucnosti takhle brzy mi přijde šílené) Na střední škole se mi nelíbilo...(teda... jak se to vezme, studoval jsem programování... a jediné co mě bavilo za celé 4 roky studia byla počítačová grafika) tak jsem si řekl že na vysoké škole zkusím něco jiného. Tak jsem šel z programátora na stavební fakultu.. no... je konec semestru a končím... né kvůli tomu že bych to nezvládal, ale prostě mě to nebavilo a... no dobře... neměl jsem na to trpělivost... chtěl bych studovat, jen nemůžu najít nic, co by mě bavilo... volba stavební fakulty pro mě byl omyl, vlastně ani nevím proč jsem sem šel, asi proto že jako záložní střední školu jsem měl taky stavebku??? Jen bych se chtěl zeptat... co mám se svým životem dělat...? Baví mě počítačová grafika, ale nevím jestli tak moc abych se tím živil do konce života... teď od prvního ročníku bych chtěl nastoupit na univerzitu k nám, na "auta", ale čím víc o tom přemýšlím, tím více si říkám že bych se na to měl "vyprdnout", a jít na informatiku, problém ale je, že z hloubi duše nenávidím programování, možná to bylo školou, možná učitelem, nevím... každopádně programovat už (asi) nechci... nevím co dál...
Co mám teda v životě dělat? Jak se mám rozhodnout správně?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ve škole bude vždy nejmíň 90% nudného učiva, s tím nic nenaděláš. A na vysoké zvlášť, navíc první ro…
ml1 17.12.2018 13:44
ml1
Tak to na vysokých školách bývá - první dva ročníky se odděluje zrno od plev, tedy je tlak vyřadit z… poslední
Prasak 17.12.2018 18:34
Prasak

Ve škole bude vždy nejmíň 90% nudného učiva, s tím nic nenaděláš. A na vysoké zvlášť, navíc první ročníky jsou na většině škol vyhazovací, zábava je až ve vyšších ročnících (takový pocit, že jsem zapadnul a že nás učitelé berou jako kolegy a ne jako hmotu jsem začal mít zhruba od čtvrtého semestru, poslední semestry už pak byly naprosto v pohodě, ne v tom smyslu, že by nebyly žádné nároky, ale spíš ve smyslu, že už do sebe všechno hezky zapadalo a hranice mezi předměty už nebyly takové, nebylo nutné se učit extra na 6 zkoušek, na každou zvlášť ale to co jsem se naučil na jednu se hodilo i pro další).
Problém je, že jak se začne něco studovat pořádně (což se na vš očekává), začne se i na jednoduché a zábavné věci nabalovat spousta teorie, která už není tak jednoduchá a zábavná. A to ať si vybereš obor jakýkoliv. To prostě tak je. Nezbývá než vydržet.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru