Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hluční sousedé - družstvo

Dobrý den, bydlíme v družstevním bytě a nad náma má soused plovoučku, každý 2-3 měsíce si tam natáhne jinou ženskou na černo a majitel bytu to neví (jsou v pronájmu, my máme byt ve vlastnictví) řvou tam na sebe, nadávají si, mlátí se, teď tam jsou 2 děti s tou novou a to je ještě horší, děti jsou už větší a pořád brečí, dupou, oni na ně řvou a jde slyšet každý jejich slovo. Majitelovi to je nějak jedno, rozmluvit se jim nedá, máma tam ťukala už několikrát a nic.Klid je sice až od 22h, ale v domovním řádu je napsáno, že ti co tam bydlí a i jejich náštěva nesmí obtěžovat ostatním nadměrným hlukem. Máte s timhle někdo zkušenosti? Když zajdem na družstvo dají jim možná jen tak pokutu.. Je to od rána do večera po celým bytě, člověk od toho hluku nemůže utýct.

Předmět Autor Datum
https://frankbold.org/poradna/kategorie/hluk/rada/jakou-zalobu-podat-pri-obtezovani-hlukem
Wikan 26.12.2018 18:41
Wikan
Zvuky v každé případě natočit, po několik dnů. Pokud to odnášejí děti jistě bude mít sociálka zájem.…
nerady 26.12.2018 19:25
nerady
Jenže to je taky problém, už jsme je zkoušeli několikrát nahrát pro majitele, ale mobil na to není s…
Barbara775 26.12.2018 19:34
Barbara775
Když jsme bydleli v bytě (než jsme postavili vlastní dům) řešili jsme sousedy nad náma.Blbě položená… poslední
iconek 26.12.2018 20:32
iconek

Zvuky v každé případě natočit, po několik dnů. Pokud to odnášejí děti jistě bude mít sociálka zájem. Je to podpásovka ale většinou funguje. V Norsku na to mají ještě lepší společnost než naši sociálku.

Jenže to je taky problém, už jsme je zkoušeli několikrát nahrát pro majitele, ale mobil na to není stavěnej, je tam šum a tím se to nezachytí tak jak to opravdu je a nějakej mikrofon si kvůli nim fakt kupovat nechci..

Když jsme bydleli v bytě (než jsme postavili vlastní dům) řešili jsme sousedy nad náma.Blbě položená plovoučka v kombinaci s podpatky dámy, která bydlela nad náma společně s partnerem, který jinak než po patách chodit neuměl.Domluvy nepomohly, nahrávat nějaký zvuky mobilem......nic v záznamu nebylo slyšet.

Takže milá dámo, zatněte zuby a čekejte, až nájemník umře.Protože pokud se projevuje nepravidelně, nemáte žádnou šanci ho jakkoli donutit chovat se potichu.Vždyť přeci žije jen v bytě, kde mu občas něco upadne, děti si hrají na zemi s kostkama.A děti si opravdu umí hrát, hlučně a aniž by si to uvědomovaly.Jsou to jen děti.
Hlavně noční klid je až od desáté večer, to si může dělat co chce.Leda že byste si pozvala hygienu s měřákama hluku a nechala je několik týdnů měřit.To, že sousedovi upadne poklička od hrnce na podlahu a jim se v tu chvíli zvedne hladina zvuku v záznamu, neznamená pro nikoho výhru.Pokud máte problém s jeho podlahou, zainvestujte mu do lepší tišší.Třeba mu kupte do bytu Perské koberce, to uvítá jak on , tak vy.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru