Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak na reklamaci kožených bot?

Dobrý den,
pořídil jsem si kožené boty značky bugatti. Stály mě 2500. Na první použití jsem je neimpregnoval, protože jsem čekal, že kůže něco vydrží a impregnace počká do dalšího týdne, jak už jsem měl zkušenosti s předešlými botami. Boty jsem používal na běžné nošení. Poté se na botách objevily bílé skvrny (Nutno podotknout, že se ještě nesypalo solí). Boty jsem vždy po nošení sušil. Potom se na botách objevily bílé skvrny viz. obrázky. Dal jsem je na reklamaci a po měsíci mi je vrátily s tím, že je to moje vina, že jsem je měl před nošením hned naimpregnovat. Z reklamace mi přišla jedna bota naimpregnovaná, prý abych viděl rozdíl, tak jsem koupil impregnaci v obchodě Mister Minit. Ta bota, kterou mi naimpregnovali vypadala jakž takž jako původní stav, tak jsem naimpregnoval i tu druhou a hned druhý den, co jsem je vzal na sebe se asi po pár minutách zase začaly objevovat ty bílé skvrny. Zkoušel jsem je natírat Niveou a druhý den se zase objevily bílé stopy. Mohli byste mi prosím poradit jak reklamovat tyto boty v můj prospěch (vrácení peněz)? S tímto obchodem (street shoes) už nechci nikdy mít nic společného a vyhodit tolik peněz za to, co nemůžu dát na nohy jak je to hnusné, se mi nechce.

Předmět Autor Datum
Kolik let jsou nošené ? nový
forestek 28.12.2018 20:37
forestek
Jsou kupované letos v listopadu.. nový
nemám přezdívku 28.12.2018 20:39
nemám přezdívku
Nevím příteli, mě se to líbí. Dává jim to charakter. Nech to tak. nový
Rainy 28.12.2018 22:33
Rainy
V tomto nejsem znalec, ale přesto se mi zdá, že za tak krátkou dobu, by kožená obuv rozhodně neměla… nový
Zerozero 29.12.2018 01:00
Zerozero
Tak nějak. Tyhle boty,tak jak jsou na fotkách,jsou zřejmě nějaká levná,nekvalitní Čína. Je znatelné… poslední
forestek 29.12.2018 07:16
forestek

V tomto nejsem znalec, ale přesto se mi zdá, že za tak krátkou dobu, by kožená obuv rozhodně neměla takhle vypadat.
Vypadá to, že se nejedná o skvrny, které vznikají po namočení a solí. Více to vypadá na to, že povrch, tvořený nějakou barvou se
odlučuje a velmi snadno odírá. Světlé skvrny jsou pak neupravený povrch.
Ale navíc, z fotky to nejsem schopný zcela posoudit, mám tak trochu pochyby, že se jedná o pravou kůži. Vrchní strana kůže je velmi
odolná a při probarvení je barva vsáklá do hloubky a takhle se neodlučuje. Dokonce dírkovaná část mi připadá, jako by byla na nějakém textilním podkladu. Ale může to být jen dojem.
Přesto mám dojem, že se nejedná o pravou kůži, ale nevím, jak se tomu správně říká, já tomu říkám kožený recyklát.
To se dělá tak, že zbytky a odřezky kůže, se rozemelou na jakousi vláknitou masu. To se následně smíchá s pojivem a vylisuje do plátů.
Do povrchu se vylisuje struktura kůže a povrch se vybarví. Pokud je to kvalitně provedené, jen těžko se to od pravé kůže rozeznává.
Dokonce to mívá i charakteristický pach kůže. Ale vlastnosti a odolnost jsou jiné. Ale sám jsem o tom jen četl, jak se to vyrábí, takže to nemohu posoudit odborně. Ale sám jsem se s tím materiálem setkal u koupeného opasku a jedněch bot. Právě takhle se povrch rychle odíral a když jsem to zkoumal, usoudil jsem, že to je tento materiál.
Opět bych to zkusil reklamovat. Horší je, že oprávněnost reklamace má právo posoudit prodejce, případně výrobce. Pokud se jim nechce, těžko se s nimi jedná. Ale bylo by zajímavé, najít nějakého obuvníka, nebo někoho kdo s kůží pracuje a nechat to posoudit. Pokud by zjistil, že se o pravou kůži nejedá, šlo by u prodejce udělat nějaký rámus, pokud to nabízejí jako kůži.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru