Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Stěhování v 18?

Dobrý den,

Je mi 18, příteli je 20. Má stálou práci a vydělává. Já jsem v posledním ročníku na střední, mám stálou brigádu. Všechno si platím sama. Mamka za mě platí “nájem” a jídlo. S přítelem jsme spolu 5 let. První to byla taková ta dětská láska a vykvetl z toho pevný a vážný vztah. Bydlím s mamkou a mladší sestrou. S mamkou mám takový všelijaký vztah. Jak na horské dráze. Se sestrou se často hádám, ale to je ten nejmenší problém. Už dva měsíce hledáme s přítelem byt. Sníme o tom snad už dva roky. Teď se naskytla příležitost. Odstěhovali by jsme se cca půl hodiny od mamky. Řekl mi, že nájem za byt a jídlo by platil sám, dokud studuju. Má často směny, tudíž bych tam byla sama a mohla se v klidu soustředit na učení.

Mamce se nelíbily moje známky na pololetí a zakázala mi brigádu - chápu, má strach. Ale sotva to utáhla, když jsem si věci platila sama a teď ještě tohle. Navíc mi je 18, neměla by mě omezovat v brigádě atd. Doma moc nejsem. Buď jsem v práci, nebo s přítelem. Samosebou, když jsem doma, tak se starám o školu, když to jde a nechce po mně domací práce atd. To mi nedělá problém, ale vidím výhodu v odstěhování v tom, že si tam budu dělat věci podle sebe. Uklidím, až budu mít čas. Nikdo mi nebude nic diktovat.

Napadla mě taková dohoda s mamkou, že kdyby to třeba prvních pár týdnů neklapalo, tak že půjdu zpět, ale příteli vadí, že se jí takhle podřizuju a že chci vymýšlet ještě nejaký kompromis. V minulosti se ke mně chovala dost nečestně a nebylo to ideální, takže ho chápu.

Bojím se jí o tom říct, přitom mi je 18 a “můžu si dělat co chci”. Třeba bych u ní i někdy přespávala, aby se to “pouto” úplně nepokazilo.

Poraďte mi prosím, jak jí to mám podat. Jsem zoufalá.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny