Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zalozeni bankovniho uctu

Dobry den chtel bych se zeptat u jake spolecnosti si zalozit ucet at je zdarma ma internetove bankovnictvi a nakupuji pres internet.a klidne staci 2 vybery zdarma v bankomatu do mesice.dekuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Záleží,kolikrát budeš vybírat a zda máš jejich bankomat poblíž. FIO-z vlastních 10x měsíčně zdarma,z…
Karel04 04.03.2019 12:10
Karel04
Fio z vlastních 9 Kč z cizích 30 Kč Ale vyčerpat 10 výběrů za měsíc se mi nikdy nepodařilo, víc jak… nový
ml1 21.03.2019 18:23
ml1
Já u FIO vybírám tak 1x měsíčně,platím všude kartou.A bankomat mám dost daleko ve městě,tak jsem si… nový
Karel04 21.03.2019 20:26
Karel04
Takže se mi nakonec podařilo navštívit otevřenou pobočku FIO (jel jsem přes Blansko). Kvůli zkrácení…
Jan Fiala 05.03.2019 18:00
Jan Fiala
Když jdu do KB, tak taky kvůli každýmu prdnutí tisknou lejstra. I jen kvůli zvýšení limitu na kredit…
Prasak 05.03.2019 20:31
Prasak
Mě spíš zarazilo, že tisknou lejstra, která pak fyzicky vytisknutá posílají do jiné pobočky. nový
Jan Fiala 22.03.2019 06:43
Jan Fiala
Vítejte v době elektronické. Ty počítače mají asi jen jako psací stroje.… poslední
Prasak 22.03.2019 08:45
Prasak

Záleží,kolikrát budeš vybírat a zda máš jejich bankomat poblíž.
FIO-z vlastních 10x měsíčně zdarma,z cizích až 5x zdarma,pokud splníš podmínky,jinak tuším 9 Kč.Až 2 debetní karty k účtům zdarma,platby do/z SR zdarma.
AIR-z vlastních vždy zdarma,z cizích 25 Kč,2 karty a 1 nálepka zdarma
Equabank-výběry ze všech cizích bankomatů zdarma,jen 1 karta.
Na nákupy na internetu z účtu nebo kartou si právě pořiď druhý účet a k němu kartu s omezeným limitem,nemůžeš přijít o peníze na hlavním účtu.Mezi účty se pak převody(tj.dobití účtu) realizují v řádu vteřin.Tj.doporučuji FIO a Airbank,klidně na zkoušku obě,zrušit se to pak dá zdarma vždy.

Fio z vlastních 9 Kč z cizích 30 Kč
Ale vyčerpat 10 výběrů za měsíc se mi nikdy nepodařilo, víc jak pět jsem nikdy nedal. Z cizích dostane člověk ke kartě 2 zadarmo a pak při splnění podmínek další. Tou podmínkou je útrata kartou - za každé 4 tisíce zaúčtované v jednom kalendářním měsíci je další měsíc jeden výběr z cizího bankomatu zadarmo až do počtu 5 kusů. Platby na internetu se taky počítají, nepočítaji se akorát výběry.

Minimálně dva účty taky doporučuju, kromě určité bezpečnosti (na běžném je jen nutný zůstatek, zbytek na spořicím) to přispívá k přehlednosti. To že fio dává i nějaký úrok, to ani nepočítám, to je pár korun. A samozřejmě pro internetové platby mít nastavený minimální nebo nulový limit a těsně před platbou odblokovat a po ní zase srazit na nulu. Ono se to sice dneska už potvrzuje SMS (nad 500 Kč), ale co když je možnost v nějakých případech provést platbu bez toho.

Já u FIO vybírám tak 1x měsíčně,platím všude kartou.A bankomat mám dost daleko ve městě,tak jsem si založil i Airbank,jeden bankomat mám blíž a druhý v Kauflandu,kam stejně jezdím.A úroky na Air jsou teď na spořícím účtu 1%.Jediná podmínka je měsíčně 5 plateb kartou,aby se počítaly i příští měsíc.Bez limitu plateb,takže stačí koupit třeba 5x jeden rohlík a máš úrok.Další výhoda Airbank-lze nastavit denní limit u bezkontaktních plateb kartou libovolně.Dal jsem si tam 399 Kč,protože kdybych ztratil kartu,skoro každý se pokusí zaplatit trochu pod 500,což je běžný limit.A mě do 2 vteřin přijde sms,že platba byla zamítnuta.A tím třeba teprve zjistím,že mi ta karta chybí a mohu ji zablokovat úplně.Platby nad ten nastavený limit pochopitelně jdou,jen ne bezkontaktně a s pinem.Jak to mají ostatní banky jsem nepátral,třeba už to některé mají taky.

Takže se mi nakonec podařilo navštívit otevřenou pobočku FIO (jel jsem přes Blansko).
Kvůli zkrácení kódu v ověřovací SMS se tiskly 3 papíry. Když jsem se ptal proč, tak jedna pro ně, jedna pro mne a jeden papír posílají do pobočky, kterou mám uvedenu jako mateřskou.

Všechno se posílá a vyřizuje elektronicky a oni si mezi pobočkami posílají a skladu jí papíry.

Když jdu do KB, tak taky kvůli každýmu prdnutí tisknou lejstra. I jen kvůli zvýšení limitu na kreditku se tiskne žádost a je jedno, zda ten pak limit schválí, či ne, ale žádá se, tudíž se tiskne. Takže kdykoliv tam jdu, dostanu haldu papírů, s nimiž si můžu klidně vytřít... prach na parapetu. Vítejte v době elektronické.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru