Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Krecove zily lecba/operace?

Dobry den je mi 20let a od mala trpim krecovymi zilami -varixy mam to geneticky dano a ma hlavni otazka smeruje k tomu jestli jit do bezne pojistovnou hrazene operace (same nevyhody zila se vytrhne neuzavre mesic neschopenka dele musite nosit kompresni puncochy) no potkal uz jsem nejmene 5 lidi (plus plno na netu) co maji tak priblizne 35+ let rikaji jak byli na hrazene operaci uz asi 4x a nezlepsuje se to vubec rok 2 a je to zpet a moje otazka je lepsi si priplatit za clari vein/laser/radifrekvence/ruzne zilni lepidla strasne drahe,.... doplnim jeste posledni vec proc to neresim s lekarem? Nebyl mi schopny predepsat ani kompresni puncochy az po navsteve obvodaka kdo to cetl az sem a poradi napise svou zkusenost nazor budu moc rad dekuji predem :-)
Ps: premyslim o jine metode kvuli setrnosti na zily a mensi dobe na neschopence

Předmět Autor Datum
Jen malá otázka: bolí tě to či jinak fyzicky omezuje? Nebo chceš být jen "kluk jak cumel"? Křečáky j…
mif 09.03.2019 08:49
mif
Promin ale fakt vubec nevim co znamena "kluk jako cumel" ? :-D slysim to poprve no prava noha mi jak… nový
Kryštof_96 09.03.2019 12:48
Kryštof_96
Známý byl v Práglu kdesi Ve smečkách či kde a tam mu řešili křečáky laserem. Za pár dnů - do týdne c… nový
čumil old 09.03.2019 20:47
čumil old
A jen jeste doplnim ze velke problemy nemam a at nemam moc krece uzivam horcik v chelatove forme (le… nový
Kryštof_96 09.03.2019 18:55
Kryštof_96
Já bych to spíše než s laiky v internetu konzultovala osobně s dalším cévním lékařem. Na konzultaci… nový
ivzez 10.03.2019 16:34
ivzez
A staci si zajit na mou pojistovnu ze potrebuju doporucit cevniho lekare? Pokud ne omlouvam se nemam… nový
Kryštof_96 10.03.2019 17:13
Kryštof_96
Ano, stačí. Podle mne je ale lepší se na pojišťovnu obrátit písemně a vysvětlit, v čem spočívá probl… poslední
ivzez 12.03.2019 00:24
ivzez

Jen malá otázka: bolí tě to či jinak fyzicky omezuje? Nebo chceš být jen "kluk jak cumel"? Křečáky jsou obecně (zvláště pak, pokud máš genetické dispozice) běh na dlouhou trať - na vytahování budeš chodit co dva roky. Jestli ti jde jen o estetickou stránku, kašli na to a kup si tepláky :-).

Promin ale fakt vubec nevim co znamena "kluk jako cumel" ? :-D slysim to poprve no prava noha mi jako oteka (ne hodne ale mozna po vytazeni nebo nejake operaci by byla i o pulku mensi-beze srandy kdyz se divam na levou na ktere je fakt jen par krecovych zil-viditelnych- tak ta je o proti te prave celkem mala aspon lytko) a ne o estetiku mi nejde pokud jsi to cetl cele (ano nezminoval jsem to tam) tak jsem psal ze mam velmi "super" cevniho lekare (ironie) ktery mi ani nepredepsal ty puncochy az obvodak a on mi rikal (ten cevni) na prvni prohlice v 2017 ze je to zatim v pohode a jen kdyby mi vadila ta estetika a jak to vypada tak bych mohl na operaci (a jen at prijdu nekdy za 2 3 roky na prohlidku ale uvazuju o zmene lekare) no a co se tyce behu nejsem zadny "sprinter" ve skole (uz rok tam nejsem :-D ) ani jsem nikdy nemel nejrychlejsi nebo nejpomalejsi casy spis takovy slabsi prumer beh me moc nebavi spis se snazim chodit 3xtydne aspon 7km (nekdy 5 podle casu i mene) a jinak jaro leto podzim aspon sem tam plavat hlavne ale kolo a teplaky? na jaro a podzim jeste OK ale v lete v 33c (jo nekdy i 27c ale i to je na me hodne) a teplaky? nosim kratasy a ten kdo se mi za to smeje (ano i takovi se nasli) nebo nevi co to mam na noze tak ti jsou mi jednou kvuli nim nebudu mit zaparene stehna a smradlave ke vsemu

ps: jen me asi napada ze to "kluk jako cumel" asi bude nejaky uliznuty blondacek co chodi nekde at mu akne vymackaji a takove ty ruzove trika a mikiny,.... :-D :-D nene radsi budu mit na noze (samozrejme pokud jsou ty zily pruchodne nejsou slabe a dobre jimi prochazi krev) velke krecaky nez byt jako toto co jsem napsal :-D takovy ja nejsem ze bych se bal uspinit delam fyzicky narocnou praci a je mi jasne ze krecakum to vubec neprospiva ale na vysku nemam (ani na prumku) a manualne zrucny (jako nejake elektro nebo slozitejsi veci) taky nejsem :-)

Známý byl v Práglu kdesi Ve smečkách či kde a tam mu řešili křečáky laserem. Za pár dnů - do týdne chodil do hokny . Ovšem za jednu nohu platil přes 10 tisíc.
Klasickou metodou jsi lazar s ofačovanýma nohama tlakovým fáčem nebo punčochou několik týdnů. Takže za ty prachy to stojí, srovnáš li si výpadek ve mzdě z důvodu nemocenské.

A jen jeste doplnim ze velke problemy nemam a at nemam moc krece uzivam horcik v chelatove forme (lepe vstrebatelny) ale i tak sem tam lezim v posteli v noci a z niceho nic (nekdy "jen tak" proste najednou) krece a nekdy to dokaze byt i 4 minuty v kuse a v tu chvili radsi chci prijit o nohu nez mit ty krece (prezit se to da ale je to jak by mi nekdo rezal do nohy) a po delsim namahavem dni (at sport nebo nejaky vylet proste chuze kolo nebo fyzicky namahava prace temer cely den) tak citim tu nohu je takova ztezkla a proste ten "pocit" toho tlaku prijde mi jako bych citil jak mi spatne koluje krev (nevim jak to popsat ale v leve noze to citim o dost mene)

Ano, stačí. Podle mne je ale lepší se na pojišťovnu obrátit písemně a vysvětlit,
v čem spočívá problém. Pojišťovna pak může písemně odpovědět, nebo – pokud
byste tam chtěl zajít osobně – se na Vaši návštěvu předem připravit.

Tento postup má ještě jednu výhodu: Bude-li Vám konzultující lékař vyhovovat,
můžete se s ním rovnou zkusit dohodnout o přechodu k němu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru