Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Abstinování kafe - příznaky

Protože káva je nápoj který se pije snad po celém světě a v značném množství, proběhlo už také nespočet různých studií,
které se zaměřují na vliv kávy na organismus a na zdraví. V naprosté většině se shodují v tom, že káva a v ní obsažený kofein,
je snad jediná droga, která nemá negativní účinky. Tedy pokud se pije v rozumném množství, uvádí se většinou tak do sedmi šálků denně.
Povzbuzující účinek kofeinu je individuální, pro někoho více, pro někoho méně. Káva je pro někoho nevhodná, třeba z důvodu dráždění žaludku, ale to je věc jiná. Ani vysoký tlak, nemusí být překážkou pití kávy. Když jsem ležel v nemocnici v Praze, zeptal jsem se lékařky (říkali tam o ni, že je to evropská uznávaná kapacita), jestli můžu pít kafe, když mám vysoký tlak. Řekla mi, že pokud mi chutná, tak klidně. Že mi na chvíli spíš zvedne srdeční frekvenci, ale na tlak to až tak velký vliv nemá. To jsem si následně ověřil na sobě s tlakoměrem.
Podle množství různých studií, se uvádí, že pití kávy má dokonce preventivní vliv proti vzniku rakoviny. To já samozřejmě potvrdit neumím, ale dost často se na tohle téma psalo.
Já tedy kafe piju bez obav. Často ani ne, kvůli nějakému nakopnutí kofeinem, ale pro jakousi chvíli pohody, oddechnutí a chuti. :puff:
Smajlík s kafem tu není! :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny