Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Čistý vzduch Sprcha/Čističky vzduchu

Čau určitě se to děje i vám, že ve sprše vás napadají ty nejlepší nápady a mnohem lépe se vám myslí. Proto také miluju sprchu. Údajně je to tím, že voda čistí vzduch ( asi prach) a pak se nám dýchá teda mnohem lépe. Tak jsem přemýšlel, že bych si pořídil nějakou tu čističku vzduchu. Zajímalo by mě jestli by to mělo v podstatě stejný efekt?
Některé čističky mají ionizátory, které vzduch dělají víc svěží a tak.

Předem děkuji moc za vaše zkušenosti a rady. Jestli se vůbec vyplatí něco takového koupit.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dopadem vodních kapek vznikají ve vzduchu záporné ionty (navzdory názvu jsou právě záporné ty žádouc…
ml1 10.05.2019 11:22
ml1
Dík moc za odpověď, to s těmi předky je zajímavé. poslední
MichalF246 11.05.2019 23:46
MichalF246

Dopadem vodních kapek vznikají ve vzduchu záporné ionty (navzdory názvu jsou právě záporné ty žádoucí). Stejný efekt mají vyvolat i ionizátory vzduchu.
Já tohle všechno považuju za duchařinu a za ždímání peněž, ale to je jen můj názor (nemám s tím nějaké zkušenosti). Něco jiného jsou samozřejmě čističe vzduchu, kde se dá nějaký ten efekt v podobě vychytaných nečistot pozorovat, ale zase je otázkou, jestli jen zbytečně nevíří vzduch a jestli jejich filtry nejsou živnou půdou pro bakterie a plísně.
Ten účinek vody znali i naši předkové, aniž by něco tušili o iontech, proto prý budovali vodotrysky a kašny (kromě toho, že tak vyřešili zásobování vodou), protože prostě jim u tekoucí vody bylo lépe.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru