Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problémy s otčímem

Můj názor je, že je špatné mu říct, že není tvůj táta, at se nestará - určitě o tebe zájem má, jako o dceru tvojí mamky a tak zaslouží uznání, že ten zájem má a myslím, že se i stará. Je špatné, že všechno ti haní (pomlouvá) - přítele, školní výsledky atd..
Myslím, že by bylo rozumné mu říct, že tě tvůj komentář mrzí, ale už jsi nevěděla kudy kam a tak jsi nevhodně vybuchla. Na stranu druhou se ho bez emocí optat, jestli mu do partnerů taky rodiče mluvili a pomlouvali je, o škole - jestli měl taky takové výsledky, aspon jako máš ty, kdy si myslíš, že se nemáš určitě za co stydět. A s tou wifi? Třeba sis hledala cosi na netu kvůli škole a chtěla sis cosi upřesnit.
A že komentuje tvého tátu, že je sukničkář? Bych ho požádal, at je táta jaký je, at o něm takto nemluví, dyt je to tvůj táta a máš tátu ráda. A tohle všechno, že tě zranuje. Podobně i o příteli - tvém. Máš ho ráda a že na něho otčím bude házet špínu? Se otčíma optat, jestli mu jde opravdu o to, abyste byli na nože?
Poděkuj mu za jeho zájem, ale že by sis s ním sama chtěla blíže popovídat o klukách. Netvrdím, že musíš zrovna o intimnostech, ale co třeba, že ti přítel dal k narozeninám - a jak se dívá on (otčím), co by asi udělalo radost tvojí mamce?
Ber názor nezávislého člověka - jsi v pubertě a za pár let se na vše budeš přece jen dívat jinak, než jak to vidíš ted.8-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny