Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Fialová skvrna pod okem

Dobrý de, ze dne na den se mi pod okem vytvořila fialová skvrna připomínající monokl, ale vím zcela jistě, že jsem ránu do oka nedostal. Není moc velká, ale měl jsem ji už včera a dnes ráno byla ještě o něco větší. Nesetkal se s tím už někdo? Chtěl bych o tom něco vědět než zajdu k doktorovi, jestli to opravdu něco znamená. Děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Každopádně návštěva lékaře nebude na škodu. Záleží také na tom, jestli to je jen ojedinělý případ, n… poslední
Zerozero 13.04.2019 23:34
Zerozero

Každopádně návštěva lékaře nebude na škodu. Záleží také na tom, jestli to je jen ojedinělý případ, nebo jestli se náhodné modřiny dělají i jinde. Pokud by byl výskyt větší, může (ale nemusí) to znamenat poruchu srážlivosti krve. To by v krajním případě mohlo způsobit třeba krvácení v zažívacím traktu, nebo i vznik mozkové příhody. Ale může to mít i zcela banální důvod, to nelze jednoduše říct. Lékař udělá rozbor krve, nebo další testy.
Také to může způsobit nedostatečná pevnost cévní stěny vlásečnic. V tom případě by mohlo pomoci užívání přípravku Ascorutin (Rutimax od Dr. Max). Je to vitamín C a rutin. Rutin zpevňuje cévní stěny vlásečnic a vitamín C mimo jiné podporuje tvorbu kolagenu, potřebnou pro správnou funkci cév.
Pozn: Nejsem lékař. Můj příspěvek vychází jen z všeobecného přehledu. :puff:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru