Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Soused a včelí úl

Tazatel asi bude typický (nechci urazit normální Pražáky), tedy měšťák. Když je někde kravín, tak to obtěžuje, protože to smrdí a krávy otravně bučí. Takový prasečák, kdyby to někdo postavil poblíž jeho nedotknutelného obydlí, tak hrůza. Kdo má čuchat ten smrad? Co kdyby táhl od tří kilometrů vzdáleného střediska smrad ze siláže, nebo to dokonce vozili okolo? Včely? No podržte, vždyť píchají a bzučí!!
Ale takový dobrý sýr chutná. Dobře udělaný steak, nebo řízek taky nevadí. A v blogu na internetu se napíše článek, jak je zdravý med a je s ním lepší sladit než cukrem..... :puff:

Včely mimo tvoření medu jsou nepodstradatelným opylovačem velkého množství plodin. Vzhledem k tomu, že v posledních letech je zaznamenáván velký úbytek včel, vlivem včelích nemocí, i úbytkem včelařů, je jakýkoliv chov včel záslužnou činností. I Pražáci nebo obyvatelé jiných měst mají třeba zahrádky a opylení pěstovaných rostlin uvítají.

"Zavolat policii, že mě ohrožuje", by asi i u policistů vyvolalo smích. Jen snad v extrémním případě, kdy by dotyčný byl vážný alergik na včelí píchnutí, by nebyl důvod úly likvidovat. Existují léky a náhodné píchnutí může způsobit i vosa přilákaná na vůni zmrzliny.
Ještě jsem neviděl, že by v normálním případě včela medonosná někoho ohrožovala. Třeba lítají okolo, ale nemají vůbec zájem někoho píchat. To se stane jen v případě, že naopak člověk ohrozí včelu. Ta se pak žihadlem brání.
""Osobně to přirovnávám, jako když vás napadne souseda pes a pokouše.""
--- Zasahující záchranáři. -- Tu pravou nohu potrhanou od rotvailera zatím necháme, na druhé noze má devastující zranění od včely... :-D:-D

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny