Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chci si dodelat gymnázium dálkově

Dobrý den,

Před dvěmi lety jsem byl vyloučen z jednoho nejmenovaného gymnázia. Za ty dva roky jsem se toho dost naučil a hlavně objevil sám sebe a nastavil jsem si nějaké prirority, čeho chci v životě dosáhnout a chci si dodělat gymnázium dálkově a potom jít na vysokou školu.

Moje otázka je - chci už od příštího roku a není to teď celkem pozdě si to vyřizovat? Jsem z Jihomoravského kraje, takže jedině v Brně a tam jsou dvě školy, které tohle nabízí. Nějak do toho nevidím a chci se zeptat zdejších, jestli si nemyslí, že je na to nějak pozdě nebo že by si mohli třeba myslet, že jsem nějaký lenoch, který dělá vše na poslední chvíli, ale ještě před pár měsíci jsem o neměl v hlavě srovnané jako teď a až teď mám k tomu odhodlání.

Co si myslíte? Každá informace se hodí

Předmět Autor Datum
Zjistit termíny přijímacích zkoušek zvládnete, ne?
Kurt 15.05.2019 19:34
Kurt
Ale jde mi pouze o dodělání. Mám udělané 3 ročníky. Ve čtvrtém jsem byl vyhozen nový
Slunečnice 15.05.2019 19:35
Slunečnice
Výborně, takže se obraťte na ředitelství vybrané školy s žádostí o přijetí do vyššího ročníku. Obvyk… nový
Kurt 15.05.2019 19:43
Kurt
Osobní jednání s ředitelem (spíš to vyřizuje nějaký zástupce) je výhodné i v tom, že se dá poznat ja… nový
abc1 17.05.2019 17:53
abc1
Pokud máš celý tři ročníky hotový, možná ti dovolí jít do posledního ročníku té nástavby. To se bude… poslední
Rainy 18.05.2019 00:12
Rainy

Osobní jednání s ředitelem (spíš to vyřizuje nějaký zástupce) je výhodné i v tom, že se dá poznat jaká je atmosféra na té škole.
Asi je bude zajímat důvod ukončení studia nebo vyloučení, takže je dobré mít na to připravené rozumné odůvodnění.
A nepochybně je budou zajímat předchozí výsledky (vysvědčení). Na střední škole nevím, chodil jsem na střední školu, ze které se spíš odcházelo jinam, na "lepší" (spíš lehčí, protože jak několikrát poznamenal náš třídní, všichni ví, že nejlepší je naše škola), příchozího jsme měli jen jednoho (a několik repetentů, ale to nepočítám, ti nepřišli zvenčí). Pamatuju si to spíš na vysoké, tam to bylo standardizované, proděkan uznal předměty z jiné školy (musely mít stejnou náplň, možná si to nechával posvětit vedoucíma kateder), pozdějc na to byly nějaké regule, jako že se uznává zápočet nebo zkouška jen do pěti let a jen do dvojky (trojky se neuznávaly a čtyřka byla nedostatečně, dneska to bude zase jinak, protože se používají písmenka od A do F).
Na té střední když tak vzpomínám, tak to s jedním klukem dělal i jeho otec dálkově, ale to jsme se dozvěděli až při maturitě, když byl s náma zkoušený (jenom jsme si uvědomili, že jsme tam toho člověka několikrát viděli při konzultacích s učiteli).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru