Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Má každý zubař ráno vyhrazený volný čas na akutní případy, bez ohledu na to že zbytek dne má plný?

Dobrý den

Jsem objednán ke svému zubaři, ale až za 1 měsíc a 2 týdny (nebo tak nějak). Přijde mi to moc. Prý měl ted nějaké osobní věci nebo co a nahromadily se mu pacienti, proto až tak pozdní termín. Problém je že mám díru v zubu.. Bud mi vypadla (bílá) plomba nebo se mi ulomil zub, nevím, od jednoho okraje zubu až po jeho střed mám díru, jazykem mi přijde docela velká. Nechce se mi tak dlouho čekat a riskovat, že se to nějak více pokazí (už ted má pocit že díra je větší než byla na začátku). Zub ale zatím nebolí (v podstatě). Četl jsem někdy že snad každý (?) zubař má časně ráno volné termíny, cca hodinu, na "akutní případy" bez ohlášení... Každý den, bez ohledu na to že zbytek dne má plný předem objednány pacienty.

Je to pravda? Pokud ano chtěl bych tam přijít, abych měl zub dříve spravený. Problém je že to nijak nebolí, to mu ale asi nemuzu ríkat jinak me v to rano, i když budu bez ohlášení v čekárně, nevezme(?). Jenže když mu řeknu že to bolí tak podle mě tam bude třeba zbytečně vrtat nebo prostě udělá špatnou diagnozu... Nevím co s tím. Můžu se tam ráno jen tak nečekaně objevit s tím že se díra rozšířila a že to TROCHU bolí...? (má s tímto někdo zkušenost...)?

Pokud spíše ne, je možné se dočasně, jen na toto jedno spravení 1 zubu (protože jinak jsem se svým zubařem spokojený), stavit u jiného, soukromého lékaře...? (kterému budu muset zaplatit ale stojí mi to za to, aniž bych se u něj musel registrovat?)

Předmět Autor Datum
Chápeš, že po nás chceš, abychom tvýmu zubařovi zavolali, jak to má on konkrétně nastavený? Ne! Musí… nový
MachR55 30.05.2019 15:23
MachR55
Pokud je to akutní, což tvůj případ není, tak zubaři RÁNO zavoláš a on si může na tebe vyhradit čas… nový
Prasak 30.05.2019 15:27
Prasak
Bejvávalo. Alespoň u našeho. To už dávno neexistuje, neexistovalo to ani, když objednací doba bývala… nový
ml1 30.05.2019 15:46
ml1
Odpověď na tvůj dotaz v titulku je ne. Moje zubařka začíná ordinovat v 6 ráno a rovnou bere objednan… nový
Jan Fiala 30.05.2019 20:49
Jan Fiala
Moje podobně. Ale mezi objednanými se sem-tam vlezou i bolestivé případy. poslední
L-Core 31.05.2019 22:14
L-Core
Nechej si to vypadat. nový
mif 30.05.2019 21:31
mif
Díky za odpovědi. No mě právě napadl i ten soukromý lékař. Pokud bych věděl že je dobrý klidně bych… nový
NajemBytu 31.05.2019 10:10
NajemBytu
Představu bude mít ten lékař, žádná univerzální cena neexistuje. Jeden si klidně může účtovat deseti… nový
karel 31.05.2019 10:37
karel
To je běžná taxa za příplatek bílé plomby. Pokud bys to chtěl platit komplet bez pojišťovny, bude to… nový
Prasak 31.05.2019 11:54
Prasak

Chápeš, že po nás chceš, abychom tvýmu zubařovi zavolali, jak to má on konkrétně nastavený? Ne! Musíš mu zavolat sám a zeptat se ho na to. Někteří mají přímo v čekárně napsaný "Bolestivé případy přijímáme do <xxx> hodin".

K jinýmu zubařovi nechoď, stejně by tě asi nevzal

Pokud je to akutní, což tvůj případ není, tak zubaři RÁNO zavoláš a on si může na tebe vyhradit čas na konci, tedy že zůstane přesčas, nebo zkusí najít čas přes den.
Já jsem tvoji metodu zkusil ze zoufalství, když jsem neměl zrovna žádnýho zubaře, tak jsem si vybral jednoho a ráno mu přišel do čekárny. Měl jen 15 minut, takže mi na zánět dal antibiotika a objednal mě až za týden, protože měl objednaný jiný pacienty. Vzal mě jen kvůli tomu, že je to dobrák od kosti a ještě mladej. Klidně mě mohl poslat do řiti.
Pokud tě to nebolí tak, že bys měl chuť třísknout hlavou do zdi, tak tě nevezme.

Bejvávalo. Alespoň u našeho. To už dávno neexistuje, neexistovalo to ani, když objednací doba bývala ještě 4-5 měsíců (ale 6 už bylo moc, když člověk chtěl rovnou objednat na příště). Teď je objednací doba 7 měsíců, tak nevim (aspoň se lze v pohodě objednat na příště). S akutními případy se asi nepočítá, musim zaklepat na dřevo, zatím všechny díry to vždy vydržely, jinak nevim, co bych dělal, pohotovost je na nic (jestli vůbec je, zlí jazykové tvrdí, že nejbližší je až v praze na karláku), a kováře už zrušili.

K cizímu zubaři těžko, narváno maji všichni, možná nějaký soukromý (= placený) by měl volno, ale ani tomu bych moc nevěřil. Jedině opravdu zkusit do telefonu vyjádřit obavu, jestli se ta díra nemůže moc zvětšit za tu dobu, nebo to zkusit vyjednat osobně, ale pravděpodobnost, že vás rovnou posadí do křesla moc neni.

Oni ostatní doktoři na tom nejsou lépe. Zatím jsem mladý a zdravý, ale neumim si představit, kam budu chodit, nebo co budu dělat, až budu starý a nemocný. Jako abych předvídal, kdy onemocnim a podle toho se objednával?

Díky za odpovědi.

No mě právě napadl i ten soukromý lékař. Pokud bych věděl že je dobrý klidně bych si to i zaplatil... Jsem na moravě (ne praha). Kolik by to tak stálo,. má někdo představu... asi tak okolo 1000 kč'?

To je běžná taxa za příplatek bílé plomby. Pokud bys to chtěl platit komplet bez pojišťovny, bude to stát víc.
Ale pochybuji, že tě někdo jen tak vezme, když nemáš akutní bolesti, to tě pošle zpátky za tvým zubařem.

Osobní zkušenost - zubař, co má volno a běžně přijímá pacienty, je špatný zubař.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru