Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jsou u zubaře aktuní případy "dražší" než, když je zákrok naplánovaný

Někde jsem slyšel hypotézu, že lidé, co přijdou k zubaři s akutním problémem za ošetření platí méně (nebo snad neplatí... nevím), než když problém se zjistí na preventivní prohlídce (a rovnou se to tam vyléčí) NEBO člověk se sám z vlastní z iniciativy objedná na zákrok NEBO na základně preventivní prohlídky se má dostavit termín (avšak čekat měsíc je fakt síla!) -- pozor 4 různé případy. Zaprvé se mi to zdá nelogické , bylo by to nespravedlivé a postavené na hlavu. Navíc by to šlo i zneužívat, že prostě člověk se nebude obtěžovat a přijde jakože s akutním případem (a třeba bude kašlat i na prevent.prohlídky) Co je na tom pravdy? Prý to tak je, že ti co přijdou s akutním případem, je stáhne doktor o menčí obnos, než když to je po (při) preventivní prohlídce.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Já bych řekl, že to záleží na zubaři, případně na tom, kde si ten zubař nechává dělat věci co nedělá… nový
Yarda 01.06.2019 13:06
Yarda
Plati sa za ukony/material, nie za to, ci boli alebo neboli naplanovane. poslední
fleg 01.06.2019 15:09
fleg

Já bych řekl, že to záleží na zubaři, případně na tom, kde si ten zubař nechává dělat věci co nedělá sám a jaké používá materiály. Já jsem si nechával dělat korunky, platil jsem, už nevím přesně,asi 3000 za jednu, byly bílé, kdybych se spokojil s těmi na pokladnu, tak by to bylo podstatně levnější, možná dokonce zadarmo, od někoho jsem zaslechl, že jeho to stálo jinde tak o řád víc.

Kdysi se mi v lázních rozlomil zub, tak jsem šel k místnímu zubaři, prostě jsem šel a zaťukal na dveře ordinace, on mi to spravil, aby mi to v lázních vydrželo (pak jsem šel o pár měsíců později k tomu svému, když mi ta lázeňská plomba vypadla) a tehdy mne to stálo ukázat průkazku VZP a třicet stříbrných Julínkovného.

Doneslo se mi, že zubaři vyřazují z evidence pacienty co nechodí na preventivní kontroly. Tak jsem se podíval, kdy jsem naposled byl u zubaře a hned jsem se objednal na kontrolu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru