Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno skunují bankomaty podpis na kartě?

Kdysi se účtenky v obchodech podepisovaly, někdy s pinem někdy bez, ale minimálně 10 let se podpis nevyžaduje, takže podpisový vzor je k ničemu. Je tu ale jiné riziko, že si záškodník podepíše kartu svým podpisem (což mu tímto usnadňujeme) a na něj zaplatí - ale jak říkám, nesetkal jsem se za poslední roky, že by někdo podpis chtěl, naposledy jsem to viděl ve frontě před sebou u nějakého cizince, kde z toho byla pokladní na větvi, že to chce jen podpis a ne pin, v čechách (EU) s českou kartou to snad nehrozí.
To s tím vadným pinem jsem také praktikoval, prostě jsem na dřívější kartu napsal PIN:1234, čímž jsem si sliboval, že zloděj nebo nepoctivý nálezce takto urychlí její zablokování, ale nebylo to potřeba. O zabavení pochybuju, měl by to být správný postup, ale tím se nikdo nezdržuje, ale to nevadí, po 3 vadných pokusech se prostě karta zablokuje.
O CVV se nebojim, před internetovou platbou kartu odblokovávám, jinak na ní držím nulové limity, takže by jí nemělo jít zaplatit a pokud by se stalo, bylo by to na triko banky nebo obchodníka.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny