Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Oslava narozenin

Ahoj,
má přítelkyně mě "nutí" chodit na narozeniny jejího příbuzenstva. A že je její rodina založena tak, že se schází skoro všichni a slaví každý prd (narozeniny a svátky sestřenic, synovců) ..
Když jsem jí řekl, že rád půjdu na narozky mamky a taťky ale zbytek jejího příbuzenstva mě tak nějak nezajímá (caparty její sestry rád vidím,ale na rodinou oslavu jejich narozenin se mi prostě nechce), tak na ní vidím, že jí tenhle přístup vadí a řekla mi, že buď budu chodit na všechny rodinné oslavy pokud budu zvaný nebo na žádné.. že si prý nemám vybírat tady ano a tady ne. Že tam prý nemusím být celou dobu, že se stačí ukázat a pak mohu jet. No, projezdit 40km jen kvůli krátkému "Ahoj vše nejlepší" mi přijde jako plýtvání přírodními zdroji :(

Má mě ráda, takže tohle asi nebude nějaký důvod k tomu, aby chtěla ode mě odejít.. ale prostě vidím, že jí to vadí.
V naší rodině se narozeniny/svátky tak nějak neberou (jo, mamka je ráda slaví a ráda kupuje vnoučatům dárky). Ale třeba mezi sestrou a bratrem a jejich dětma je oslava založena na jedné gratulující SMS a je hotovo..
Já prostě na ty oslavy nejsem (jsem spíše introvertní typ) a do vzdáleného příbuzenstva mi víceméně nic není. No, teď ještě vyrukovala s tím, že bych mohl ze svého koupit autosedačky pro děcka její sestry, abychom je mohli vzít kdyžtak občas na výlet (sami jezdíme na výlety celkem často a to mi nevadí). Prachy nejsou problém (i když na rozhazování taky 2x nemám), jde mi spíš o princip (aneb co je mi do dětí její sestry, proč bych měl být hodný strejda, když o tohle by se měla snad postarat její sestra a její přítel, aby děti mohly někam jezdit, ne? )

Já prostě nevím jak tuto situaci řešit abych nevypadal jako kokot. I když podle tohoto příspěvku v některých očích už možná vypadám, ale já to tak cítím .. :-/

Předmět Autor Datum
Stůj si za svým a nenech se do něčeho nutit. Přítelkyně by to měla pochopit, a pokud ne, tak by to m…
Hanyse.k 29.09.2019 05:32
Hanyse.k
Jezdit na ty "důležitější" mi přijde jako dobrý kompromis. Pokud to postavila tak, že buď všude, neb…
Kurt 29.09.2019 05:44
Kurt
Mám to podobně. Moja by chtěla, abych s ní jezdil na oslavy pána klacka, kterého jsem nikdy neviděl…
mif 29.09.2019 09:14
mif
Taky by se mi nikam nechtělo.Vybral bych tedy nikam a když by to bylo nějak důležité,tak přítelkyně…
Karel04 29.09.2019 09:57
Karel04
To ti nezávidím. Já už ty rodinný oslavy taky nesnáším, přežiju to zatím, dokud jsou děcka malý, až…
Prasak 29.09.2019 18:27
Prasak
Hm.. díky, že to vidíte podobně.. K těm autosedačkám - taky jsem řekl, že snad když se bude vědět, ž…
MKc 30.09.2019 08:33
MKc
Prostě ty sedačky nekupuj, když nechceš. Buď to vyšumí, nebo se s tím holka smíří, nebo je koupí ona…
Prasak 30.09.2019 08:52
Prasak
Tak mne napadlo, přímo v hlavě, jestli jste s přítelkyní (jak moc jste vlastně "přátelé"'?) ve při j… poslední
Yarda 30.09.2019 10:32
Yarda

Stůj si za svým a nenech se do něčeho nutit. Přítelkyně by to měla pochopit, a pokud ne, tak by to měla respektovat. Taky nechodím na oslavy dětí mých sestřenic a podobně, jdu tam, kde chci a kde vím, že se budu bavit. A co se týče těch autosedaček, taky nevidím důvod proč by si ji měl kupovat ty, ať si je pořídí sestra přítelkyně, když chce aby děti mohli jet s vámi.

Mám to podobně. Moja by chtěla, abych s ní jezdil na oslavy pána klacka, kterého jsem nikdy neviděl a kterého (kdybych ho potkal ve městě) bych nepoznal. Prdím na ně. Jezdím na rodiče (z obou stran), děti, vnuky. Thats all, folks... A 40km? To máš ještě dobré - já to mám k dceři a vnukům 400 fíků (Vsetín - Prágl) :-).

Taky by se mi nikam nechtělo.Vybral bych tedy nikam a když by to bylo nějak důležité,tak přítelkyně ustoupí a bude sama žadonit,jestli bys výjimečně nejel s ní,třeba na oslavu těch jejích rodičů.A sestra,když bude předávat děti na výlet,může je předat i s jejich sedačkami,pasují snad do všech aut.

To ti nezávidím. Já už ty rodinný oslavy taky nesnáším, přežiju to zatím, dokud jsou děcka malý, až budou větší, tak to snad ustane. A to naštěstí slaví jen narozeniny, ale capartům to nechceme upírat, dětství mají jen jedno. Dospělí to naštěstí už neslaví. Podobně to bylo s Vánocema, už mě stresovalo furt kupovat dárky pro neteře a synovce, nakonec to rozseknul (díky mu za to) můj brácha a řekl "hele, dárky už jen každej svým" a tak jsme to aplikovali i na druhou stranu rodiny a je klid.
Přítelkyně tebou očividně manipuluje a citově vydírá - nastav jí mantinely, musí taky pochopit, že tě tím přivádí do nepříjemných situací. Jestli tě má ráda, tak by to měla pochopit, pokud to nepochopí, tak tě čeká zajímavá budoucnost.
K těm autosedačkám - když je koupíš, budou se ti hodit. Ale dvě najednou je vcelku dost velký riziko, že ti bude jedna přebývat. Ale ty sedačky si snad můžete půjčit i s těma děckama, proč kupovat svoje?

Prostě ty sedačky nekupuj, když nechceš. Buď to vyšumí, nebo se s tím holka smíří, nebo je koupí ona sama. Pokud nejsi těžký submisiv, tak snad máš právo na svůj názor a věci v partnerství je třeba dělat ve shodě, nikoliv druhýmu na truc, či přes jeho odpor. Jak sedačky, tak oslavy.
Navíc pokud je nemáš kam uložit (garáž), tak je budeš jak trotl furt vozit v autě a kdykoliv budeš někoho chtít svézt, budeš muset sedačky vyndávat a házet do kufru. Vím, co píšu, mám to tak. Naštěstí už starší synek nepotřebuje ani bobek pod prdel, takže už vozím jen jednu sedačku.

Tak mne napadlo, přímo v hlavě, jestli jste s přítelkyní (jak moc jste vlastně "přátelé"'?) ve při jen v tomhle nebo se mezi vámi vyskytují i jiné problémy co by se časem mohly zvětšit na vážné problémy a vést k vašemu rozchodu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru