Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Autoškola - problém se udržet v pruhu

Naprosta blbost. Ridicak jsem si udelal asi tak v 26 (a taky mi to ze zacatku moc neslo a autoskola pomohla jen malo, protoze bylo malo jizd) a pak par let stejne nejezdil - nebylo cim. A pak si poridil auto asi ze 7. ruky, bez jakychkoli opicek (jo, sytic se musel pri startu zapnout rucne, aby to chytlo a po rozjeti rucne vypnout, aby to moc nechlastalo, nebo se dokonce nezadusilo) a zacal jezdit. A v pohode se naucil. Tez uz mam nekolikate auto, (predchozi zemrela starim), a je to v podstate soucast meho tela. Porad ale nechci, aby tam byly opicky, co by mi aktivne hamtaly do rizeni.

Stejne tak jsem se neco nalital s Cessnou ve Flight Simulatoru, a kdyz jsem pak mel moznost jednou letet v realu a sedet vedle pilotky, tak jsem misto na krajinu cumel na budiky, jeji ruce a nohy (jo, mela hezky ale to me zas tolik nezajimalo, spis to, co s nima dela) a snazil se to "ridit" sam - az na to, ze jsem o nekterych cudlikach nevedel, kde jsou, tak to skutecne celkem sedelo - priprava na vzlet, vzlet, nabrani vysky, vyrovnavani poryvu vetru, par zatacek a okruh, priblizeni a pristani - jako kdyby mi cetla myslenky ("ted bych zacal zpomalovat tak na XY" a v zapeti motor lehce zmenil ton a rucicka pomalu klesla k XY, "Ted klapky" - vzuum, trochu to pribrzdilo a klesani se znacne zpomalilo ... atd atd). Vzhledem k delce drahy bych se vsadil, ze bych to (s drobnou dopomoci trenera - hlavne, kde je ktery cudl a presne hlasky pro ridici vez v cestine ) zvladnul uridit od startu k pristani a ani bych tim moc netrisknul pri pritavani - jen tu drahu bych vyuzil ve vetsi casti delky - z opatrnosti.

Takze nejake rizeni na simulatoru by ji taky uskodit nemelo, i kdyz praxi ji ti samozrejme nenahradi - zvlast s razenim - jo ted je spravna chvile, ale co kam zmacknout - zejo).

Leva/prava nejsou zas az takovy problem, jak by se zdalo - kam ma zatocit ji stejne ukazou sipky s nazvem obce, prednost ma vzdycky houkacka(zachranka, hasici, ..), tramvaj a vlak, pokud si neni zcela jista, ze je na hlavni tak i ten "vod spolujezdce" (a je mensi chyba chvili zdrzovat tim, ze da prednost nekomu, kdo ji nema (a pak zastavi oba dva a koukaji na sebe jak trubky, nez ji trkne, ze ji taky dava prednost a pomalu a opatrne tam vjede), nez kdyz bude zdrzovat hodiny tim, ze naboura do nekoho, kdo tu prednost mel, nebo to proste nezvladnul). Proste radsi pomalu a opatrne a az do cile, nez zbytecne machrovat, kdyz to neumi :)

(A samozrejme vytrazne Zetko na auto, nebo i vic - at ostatni vidi, ze maji pred sebou zacatecnika a radsi si daji pozor - fakt jsem vdecny tem, kteri si ho tam daji, protoze od nich pak necekam logicke chovani a dam si vetsi odstup a vetsiho majzla a spousta jejich chyb se tak obejde nejen bez bouracek, ale i bez zbesilych manevru a troubeni. A lip, kdyz ti otatni jedou podle toho co umi, i kdyz je to pomalu a neobratne, nez kdyby se stresovali a snazili "drzet krok" s temi, kdo umi a pak delali malery ve velkem stylu.)

Jelikoz se matka na silnici stejne nejak udrzi, tak to, ze auto jede tam, kam toci volantem (vrskem volantu!) uz zna, svetla se davaji tou packou u okynka nez zacne zatacet a to tim smerem, kterym pak bude tocit volantem. Ze se nema lepit na stredovou caru a jet vic ke kraji, to taky tusi, jen to holt natrenovat v praxi...

Takze leva/prava cervena/modra jsou vic problem instruktora (jak ji primet jet danym smerem), nez jejim.

A kdyz bude cvicit na cestach mezi vesnickama, kde nic moc nejezdi, tak ji pri nejhorsim bude trvat navrat domu dele a prohledne i vic krajiny, nez mela puvodne v planu. Nic strasnejsiho se nestane, kdyz odboci blbym smerem :)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny