Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Autoškola - problém se udržet v pruhu

Je fakt, že já, když jedu doprava, nebo doleva, nikdy si neříkám vpravo, nebo vlevo, prostě jedu kam chci. Asi všichni řidiči. Problém by byl jen v případě navigátora, který by slovně radil.
Jenže, pokud si to plete i bez slovního vyjádření, tedy dá blinkr vpravo, tedy chce vpravo a pak začne odbočovat vlevo, to se mi jeví jako velmi vážný problém. Pokud by se to nedalo vysvětlit velkou nervozitou, která by časem přešla, tak by to mohl být nějaký psychický problém. V tom případě by bylo otázkou, zda je vhodné řidičák dělat. Mohlo by se stát, že nakonec řidičák udělá, ale na silnici bude sobě i ostatním velmi nebezpečná. Podle mě by nebylo od věci, navštívit psychologa, nebo psychiatra, aby zjistil, jestli se jedná o nějakou poruchu, nebo jen chování z nervozity.
Zkusil bych s ní jakýsi test. V autě, ale i na simulátoru v počítači, zažívá trému, nervozitu, že to pokazí s danými důsledky. Pohovořil bych s ní, na téma, že chodit pěšky umí. Pravděpodobně, když jde pěšky na nákup, nedorazí omylem na nádraží. (pokud ano, řidičák je bezpředmětný).
Potom bych s ní pěšky, vyrazil na procházku po městě. Předem vytyčenou trasou. Šel bych za ní. Měla by za úkol, při odbočení ukázat rukou směr, jako na kole. Stačí nenápadně, aby se lidi nedivili (no, co jim je po tom). V tom případě ji odpadne stres, že je v autě. Pokud se bude chovat normálně, jsou pravděpodobně problémy způsobeny přetrvávajícím stresem z řízení. Pokud by to nezvládala, je to na pováženou. Pokud by to zvládla bez problémů, tak pokračovat nácvikem slovního vyjádření. Opět bez auta. Na volném prostranství, volná chůze a povely doprava a doleva. Pokud tohle zvládne, bez stresu z auta, teprve nacvičovat s autem. Pokud to nezvládne při chůzi, řidičák bych ji rozmluvil.
Myslím, že pokud už zvládá alespoň udržet auto ve správném směru a v pruzích, řešení křižovatek s rozumnou rychlostí (tedy ne, že musí pět minut přemýšlet), tak že i tohle nakonec zvládne. Ale opravdu to chce nejdřív nácvik bez auta, aby se projevilo, zda je to nervozitou.
Jinak to chce zvážit. Auto je přece jenom jako odjištěná zbraň.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny