Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak vybrat brigádu? Vaše zkušenosti?

Ahoj.

Zajímalo by mě, jestli máte brigádu a případně kde? Kdy (v kolika letech) jste se rozhodli, že si něco najdete a podle čeho jste hledali? Našli jste si brigádu/výpomoc nebo cokoliv na webu, přes kamarády, nebo aplikaci? Co všechno jste museli absolvovat, aby Vás přijali a měli jste z první směny strach? Kolik jste vydělávali - vyděláváte? Chtěl bych načerpat nějaké zkušenosti, abych věděl, do čeho jdu. Co byste poradili někomu, kdo se bojí prvního střetu a taky začlenění do společnosti? Já sám zkouším psát články pro jeden web a v budoucnu bych si chtěl vyzkoušet design, načerpat nové a nové zkušenosti, abych mohl dále rozšiřovat obzory.. Jo, a taky mi jdou jazyky.

Jak jste si vybrali opravdu dobře zaplacenou brigádu? Děkuju za všechny odpovědi, rady a tipy.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jako děcko jsem chodit v létě k do místního zemědělskýho družstva škubat ovoce, obvykle rybíz, ten b…
Prasak 14.02.2020 20:39
Prasak
obvykle rybíz Ó, klaním se! Tys u toho nezešílel? Do sběru rybízu mě /co jinocha bledého/ nutila ba… nový
mif 15.02.2020 10:49
mif
Mě k tomu přivedla máti, chodili jsme tam už od mala. Když ti je pak 13 let, tak moc možností nemáš,… nový
Prasak 15.02.2020 20:11
Prasak
Tak já měl první brigádu asi v 17,rok 2013, bylo to přes program Work and travel nebo tak nějak, do… nový
mocnevimtedka 15.02.2020 08:07
mocnevimtedka
Dobrá brigáda byla noční na České poště na nádraží. Nakládaly se poštovní vagony poštou a novinama.… poslední
Nol 17.02.2020 12:32
Nol

Mě k tomu přivedla máti, chodili jsme tam už od mala. Když ti je pak 13 let, tak moc možností nemáš, jak si jinak přivydělat, na třešně na žebřík tě jako děcko nepustí, jabka jsou až v září. Trauma nemám, asi jsi měl sadistickou babku, která to určitě "myslela dobře".

Tak já měl první brigádu asi v 17,rok 2013, bylo to přes program Work and travel nebo tak nějak, do anglie do hotelu dělat barmana. Zaplatili mi to rodiče a já jsem nechtěl jet. Kdo by taky chtěl jet přes prázdniny makat do cizí země. No ale nakonec jsem si vydělal asi 30tisíc za měsíc. Jenže jsem byl mladý, utratil jsem to za iPhone a oblečení.

Pak jsem šel během Vysoké dělat do O2 areny prodavače párků, myslím 80/hod, dlouho jsem tam nevydržel. barmana do hotelu, za 120 na hodinu. No a potom brigáda v oboru po dokončení Bc. za 200 kč, ted už zase jiná za 220kč.

Dobrá brigáda byla noční na České poště na nádraží.
Nakládaly se poštovní vagony poštou a novinama. Před revolucí tam byl lepší výdělek než na běžných brigádách a ani nepožadovali potvrzení od školy.
Obtížné byly 2 noci. V pátek se nakládaly noviny se sobotní přílohou = bylo jich 2x tolik. A někdy začaly jezdit 4 skříňové Avie z JE Dukovany pro traktorový papír do tiskáren. A my brigádnící kmitali na nádraží k vagonům a před poštu s krabicemi papírů do aut. A ty Avie jezdily do Dukovan a zpět až do rána.
Ale jak jsem psal, bylo to asi 5 roků před revolucí slušně placená brigáda.
Jinak v létě u zedníků jak kdy.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru